Заради усложнената епидемиологична обстановка и нарастващия брой положителни случаи на

...
Заради усложнената епидемиологична обстановка и нарастващия брой положителни случаи на
Коментари Харесай

МЗ: Българите да не пътуват до Кипър, Русия и Испания

Заради усложнената епидемиологична конюнктура и възходящия брой позитивни случаи на COVID-19 в Република Кипър, Руската федерация и Кралство Испания, Министерството на здравеопазването предлага на българските жители да се въздържат от пътешестване до тези страни.

Със заповед на здравния министър Стойчо Кацаров от 8 юли идващите от Руската федерация, Испания, Кипър се позволяват на територията на България с дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз или негативен PCR тест, извършен до 72 часа по-рано.

Броят на новозаразените в Кипър продължава да се усилва, 952-ма бяха новозаразените в сряда. Представителят на здравните управляващи Валентинос Силвестрос сподели, че 84 % от новите случаи през последната седмица са на хора под 40-годишна възраст, които не са имунизирани. От предходната седмица Кипър още веднъж е в алената зона на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Ситуацията с COVID-19 в Русия последователно се стабилизира, след гърмеж от инфекции, породен от Делта разновидността, само че броят на случаите на дневна база продължава да е висок, заяви кметът на Москва Сергей Собянин, представен от Ройтерс. Вчера новите случаи в бяха 24 818, от които 6040 в столицата. За интервала са умряли 734 индивида с диагноза COVID-19, което се приближава до рекордния дневен приръст в страната. Междувременно московската полиция е почнала 55 престъпни каузи по случаи с издадени подправени документи за имунизация и PCR проби. Тези документи са нужни за московчани, с цел да могат да влизат в питейни заведения и кафенета.

В испанската област Каталуния управляващите взеха решение още веднъж да вкарат ограничения за битка с разпространяването на ковид поради нарастване на броя на инфектираните. Повечето новозаразени са младежи. Дискотеките и други нощни увеселителни заведения на закрито в Каталуния ще преустановят работа в края на тази седмица. За присъединяване в събития навън, на които има повече от 500 души, ще се изисква негативен PCR или доказателство за сложена ваксина против COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР