Заради струпването на 3 последнователни почивни дни по пътищата на

...
Заради струпването на 3 последнователни почивни дни по пътищата на
Коментари Харесай

Голямото пътуване започва следобед, пътна полиция започва акция


Заради скупчването на 3 последнователни почивни дни по пътищата на страната се чака съществено придвижване. Инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за сигурност на придвижването по пътищата заяви, че поради предстоящото усилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни към Деня на Съединението е планувана полицейска интервенция. Тя има за цел да обезпечи естествения трафик и да ускори контрола над водачите през почивните дни. Поради това интервенцията е разграничена в две съществени посоки.

В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е основана организация за подкрепяне на придвижването на изходите на столицата и главните пътни посоки в страната. За тази цел е зает целият разполагаем състав на Пътна полиция. За естественото напредване ще наблюдават и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция. Екипите, с изключение на с контролиране и подкрепяне на придвижването, ще се движат в транспортния поток с превантивна цел.

Вторият акцент на интервенцията е ориентиран към контрола на водачи, ръководещи след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското наличие в региона на курортите, обитаемоте места и увеселителните заведения.

Главен контрольор Николай Крушарски от ГДНП заключи, че през вчерашния ден е завършила последната профилирана полицейска интервенция, която за обособените регионални дирекции имаше разнообразни акценти. В рамките на полицейските дейности са тествани 30 475 моторни транспортни средства и 36 167 водачи и пасажери. В резултат на това са формирани 12156 фиша и 3664 акта за открити административни нарушавания. Едни от главните са били неизползване на предпазни системи, за които са осъдени 1073 водачи и пасажери, открити са и 193 неправоспособни водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР