Заради сравнително успешната контраофанзива на Изток, е много вероятно Русия

...
Заради сравнително успешната контраофанзива на Изток, е много вероятно Русия
Коментари Харесай

Украйна обяви: Искаме съюз, подобен на НАТО, но да не е НАТО, за да ни защитава

Заради относително сполучливата контраатака на Изток, е доста евентуално Русия да стане по-непредсказуема напълно скоро, Путин може и да разгласи публично война

Членство в нов блок, сходен на НАТО, с цел да се отбрани незабавно границата с Русия е изискал украинският президент Володимир Зеленски. Идеята идва от работна група, назначена точно от президента, а продължението е, че във въпросния „ Не-НАТО ” съюз би трябвало да влязат всички държави-членки на в този момент съществуващия Алианс, за „ подсигуряват сигурността ” на Украйна.

Официални лица от Киев оповестиха във вторник, че не било концепцията да се „ заменя ” НАТО, а да се подпише контракт за отбрана, до момента в който страната пробва да влезе във военния съюз. Очаквано, реакцията на Кремъл беше бърза и остра.

„ Това е практическото начало на Третата международна война. Ако това стане, западните народи няма да могат да си седят в чистите домове и да се смеят какъв брой отслабена е Русия. Всичко към тях ще е в огън, а хората им – за жалост жертвани. Земята ще гори, а бетонът ще се разтопи. И към момента западните политици като коне с капаци и глупавите им мозъчни тръстове, мъдро дундуркат чаша с вино в ръка и приказват за това по какъв начин могат да се оправят с нас без да влизат в директна война. Простовати идиоти с класическо обучение ”, сподели в извънредно лиричен, само че особено нападателен звук зам.-председателят на Съвета по сигурност на Русия.



По думите му спорът в Украйна към този момент се подхлъзва към незнайна, непредсказуема територия на ескалация поради това, че „...Западът безспирно помпи режима в Киев с най-опасните типове оръжия ”.

„ Украинската политическа клика роди план за „ гаранции на сигурността ”, което е прологът на Третата международна война. Разбира се, никой няма да даде каквито и да е „ гаранции ” на украинските... Това би било същото като да приложат член 5 от Вашингтонския контракт. Същото е като за страна от НАТО и в този смисъл е плашещо ”, сподели още Медведев, който в последните години е станал един от най-големите поддръжници на съветската концепция за света и е придобил лютив изказ, доста различаващ се от персоната му до момента в който беше президент сред втория и третия мандат на Путин.

Предвид това, че спорът в Украйна продължава с всичка мощ в източната и южната част на страната, и това, че Москва е дала поръчка, че ще „ освободи ” Донбас, сходни гаранции за сигурност, каквито се оферират в този момент, е малко евентуално изобщо да влязат на дневен ред за разискване. Освен това, по логиката на работната група на Зеленски, подобен контракт допуска връщането на границите на Украйна във типа им преди 2014 година, т.е. преди анексацията на Крим – нещо, което на фона на продължаващата даже в този момент така наречен „ специфичната военна интервенция ” звучи повече от неуместно.

Реално терзанията в този момент са, че с видимо сполучливата украинска контраатака, която „ освободи ” няколко градчета през последните 2-3 седмици и избута огромна част от съветските войски на запад, Русия може да се трансформира в много непредвидима и даже обезверена. Има спекулации, че „ до дни ” Путин евентуално ще публично ще разгласи и война – нещо, което би значело цялостна готовност. А това действително ще обърне цялостната картина на войната с главата надолу и последствията може да са доста непредсказуеми в районен, само че и световен проект.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР