Заради спорове между държавите-членкиДания, Франция и Холандия твърдо противСрещата на

...
Заради спорове между държавите-членкиДания, Франция и Холандия твърдо противСрещата на
Коментари Харесай

ЕС вече не гарантира членство за Балканите

Заради разногласия сред държавите-членки
Дания, Франция и Холандия твърдо срещу

Срещата на върха в Словения на 6 октомври ще е без резултат

Държавите членки на Европейския съюз не могат към този момент да се спогодят за отдаването на трайни гаранции на шест страни от Западните Балкани и ще се откажат от този си ангажимент в декларацията от идната среща на върха на 6 октомври в Словения.

Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на четирима свои дипломатически източници и работен вид на плана за декларация. Вътрешният конфликт сред дипломатите на Европейски Съюз в навечерието на историческата среща „ Европейски Съюз - Западни Балкани “ слага кол в колелетата на политиките и обещанията на Брюксел към Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, и Северна Македония и идва на фона на растящо напрежение сред Белград и Прищина на общата им граница последните 10 дни.

На срещата на върха в Словения на 6 октомври се очакваше Европейски Съюз да удостовери уговорката, стихотворец преди 18 години, да даде „ безусловната си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани “, съгласно последния работен вид, датиран от 11 септември, показва Ройтерс. Оттогава обаче, текстът остава отворен поради невъзможността на европейските дипломати, след два кръга договаряния, да се спогодят за тази част от декларацията.

Официалните позиции на страните не са известни, само че организацията показва че Дания, Франция и Холандия се притесняват от повтаряне на „ прибързаното приемане “ на България и Румъния през 2007 година и „ слабият надзор на миграционните служащи, което обърна Англия против Европейски Съюз “, показва още Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР