Заради рязкото застудяване и непрекъснатите промени в температурите броят на

...
Заради рязкото застудяване и непрекъснатите промени в температурите броят на
Коментари Харесай

Ръст на инфарктите в студа!


Заради внезапното захлаждане и непрекъснатите промени в температурите броят на инфарктите и инсултите пораства, регистрират кардиолозите и екипите на Спешна помощ.

Студът обаче не е причина, а единствено мотив за сърдечните рецесии, безапелационен е кардиологът Сотир Марчев от болничното заведение в Плевен.

"Инфарктът е исхемична болест на сърцето, причина за нея е обездвижването, тютюнопушенето, нездравословни храни ", сподели той пред Нова тв. Според експерта не би трябвало да упрекваме природата за инфарктите, а най-много нездравословния си метод на живот.

Д-р Марчев е уверен, че младежите през днешния ден получават доста повече инфаркти от предходното потомство, тъй като се движат по-малко.

Кардиологът поучава обаче да внимаваме с физическата интензивност при рухване на температурите.

"Ако би трябвало да почистите пред къщата – почистете, починете, влезте на топло, пийте чай и след това продължете. Студ плюс физически натоварвания е неприятна композиция, правете го на паузи ", изясни експертът.

Причина за инфарктите и сърдечносъдовата смъртност е и неприятната храна и най-много трансмазнините в нея, счита още доктор Марчев.

"Обичайте се с хората към вас, контактувайте, обществените контакти пазят здравето и сърцето ", посъветва още той./novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР