Заради публикуваните кадри с полицейско насилие от втория ден на

...
Заради публикуваните кадри с полицейско насилие от втория ден на
Коментари Харесай

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС заради кадрите с полицейско насилие над протестиращи

Заради оповестените фрагменти с полицейско принуждение от втория ден на митинга през предишното лято ръководителят на Народното събрание Ива Митева разгласи, че привиква изключително съвещание във вторник, 17 август, от 10 ч.

Целта - чуване на министъра на вътрешните работи за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви.

Българският парламент, като еманация на волята на народа и поръчител за върховенството на закона, не може да остане настрани от показаното във видеоматериалите, написа Митева в изказване, оповестено на уеб страницата на Народното събрание.

Ето и целият текст на изказването:

" С отвращение, болежка и паника гледах оповестените фрагменти с насилието над протестиращите младежи през лятото на 2020 година Споделям това освен като ръководител на Народното събрание и правист, само че и като жител, жена и майка.

Българският парламент, като еманация на волята на народа и поръчител за върховенството на закона, не може да остане настрани от показаното във видеоматериалите.

С правото, обещано ми от Конституцията, ще свикам изключително съвещание на Народното събрание на 17 август 2021 година (вторник) от 10.00 часа за чуване на министъра на вътрешните работи за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР