Заради пожара са евакуирани общо 19 малки села, четири туристически

...
Заради пожара са евакуирани общо 19 малки села, четири туристически
Коментари Харесай

Небето над Португалия почерня от дим, евакуираха 14 000 души


Заради пожара са евакуирани общо 19 дребни села, четири туристически обекта и къмпинг обект. Няколко пътни артерии са блокирани, предизвестиха управляващите.

Южноевропейските страни като Португалия се сблъскват с рекордно високи температури по време на пика на летния туристически сезон, като управляващите предизвестяват за опасности за здравето. Вчера португалската метеорологична работа разгласи червен код до среднощ в шест района на страна, измежду които и столицата Лисабон. Властите оповестиха, че в 120 общини има оптималната заплаха от пожари.

И Испания е връхлетяна от четвърта гореща вълна това лято, която се чака да продължи най-малко до четвъртък с нараснал риск от горски пожари, заяви през днешния ден испанската метеорологична работа, представена от ДПА.

Пикът на жегите ще бъде доближат в сряда с температури до 44 градуса в региона към столицата Мадрид и в Хаен, в област Андалусия, уточни службата.

Температури от 42 градуса доближиха в южната област Андалусия и в източната област Естремадура.

На доста места се чакат " тропически нощи " по време на горещата вълна с температури над 20 градуса, а от време на време достигащи над 25 градуса.

Този път се чака испанските Балеарски острови, в това число известният измежду туристите остров Майорка, както и цялото средиземноморско крайбрежие на страната, да бъдат пощадени от горещата вълна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР