Заради няколкото пожара, които възникнаха днес на териториите на общините

...
Заради няколкото пожара, които възникнаха днес на териториите на общините
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради пожари, огънят тръгна към Турция

Заради няколкото пожара, които породиха през днешния ден на териториите на общините Тополовград и Свиленград, се афишира отчасти бедствено състояние със заповед на регионалния шеф Гинка Райчева. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково. Според информация на оперативния център огънят е навлязъл и в прилежаща Турция, допълниха от държавната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още

Според информация, публикувана от там по-рано през днешния ден, в двете общини в Източна Сакар планина бушуват три-четири пожара. Разпоредена бе евакуация на жителите на свиленградските села Варник и Маточина. От домовете си са били изведени трима поданици на тополовградското село Присадец. Пред Българска телеграфна агенция кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев сподели, че за Варник и Маточина мярката е по-скоро превантивна.

В пресцентъра на държавната администрация в Хасково нямаха информация дали към този момент общо към 12-те поданици на двете села са изведени на безвредно място.

Засега засегнатите територии са над 10 000 декара, прецизираха от регионалната администрация. На място работят 16 противопожарни автомобила и техника на Държавно горско стопанство. Има мощен вятър, което е причина за уголемение периметъра на пожарите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР