Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в

...
Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Не открих отговор защо в Китай се действаше толкова строго, има нещо, което не знаем

„ Никога не можах да намеря отговор на въпроса за какво в Китай се действаше толкоз прекалено строго още незабавно, което за мен значеше, че има нещо премълчано, нещо, което не знаем и че би трябвало да бъдем доста радикални в ограниченията си. “ Това сподели генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА в ефира на БТВ.
„ За първите месеци, до момента в който действаше интензивно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха много неуправляеми и за жалост излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу “, уточни ген. Мутафчийски.
Прочетете още
Според началника на ВМА всички би трябвало да си вземем поука от коронавирус пандемията. 

„ Кураж и храброст постоянно ни трябват. Той се демонстрира освен в бойни задачи, само че и в самото всекидневие. Нашите лечебни заведения са отворени 24 часа и постоянно се сблъскват с сложни обстановки, пациенти по неотложност след тежки контузии. По време на огромната пандемия имахме отводи единствено от двама или трима сътрудници, които заради доста болести се отхвърлиха да влязат в тази среда и аз ги разбирам, само че множеството не отхвърлиха, което е демонстрация на същинска храброст и кураж. Мисля, че го има уважението към лекарите и по-голямата част от българите са признателни на своите лекари “, уточни генерал-майорът.

Той означи, че с всяка минала година имунизацията спада и то за смъртоносни болести като да вземем за пример детският паралич, което е доста съдбовно за в бъдеще.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР