Заради нея беше направена спешна проверка и уволниха шофьор на

...
Заради нея беше направена спешна проверка и уволниха шофьор на
Коментари Харесай

Ивайла, която подкара рейс в Перник без книжка, ще става официално автобусен шофьор

Заради нея беше направена незабавна инспекция и уволниха водач на градския превоз. Скандалният случай стана обществен след оповестено видео в обществената мрежа по какъв начин Ивайла кара и вози пасажери в цялостно нарушаване на всевъзможни правила.

" Това не ми е първото сядане зад волан на рейс, няколко пъти към този момент съм сядала. Много от професионалните водачи на рейсове, тролеи трамваи, локомотиви са създали първите си метри точно по този метод. Винаги е било отвън маршрута, отвън линията, наоколо до последна спирка, и то за 20-30 метра. Продавала съм билети до водача, тъй като има линии, по които няма кондуктори, има и такива, които си потеглят по-рано от работното им време. Никога не съм работила за градския превоз ", изясни Ивайла по.

Тя заяви още, че ще се запише за курс, с цел да стане автобусен водач с дееспособност.

Уволненият водач Димитър Димитров пък се извини Димитър Димитров се извини за случилото се и изясни, че съжалява. Той разяснява, че е бил напълно наясно, че не е редно да отстъпва кормилото на недееспособен водач.

" Давам си сметка, че това е непозволено. Направил съм го умишлено. Това нещо се случва отвън маршрута - на място без хора, без придвижване, без пасажери в рейса. И е било за 20-30 метра, нищо повече. Аз съм бил компактно до нея и мога да отвръщам във всеки един миг. Това не е каране, а подкарване на рейс. Позволих го, тъй като тя има пристрастеност и обич към тази специалност ", разяснява Димитър Димитров.

Управителят на градската транспортна компания в Перник Лазар Вълчев пък добави, че се надява това да не се повтаря.

" При нас постъпи информация за корист с даване на пътно транспортно средство на трето лице. Проверка сподели, че в действителност е по този начин и все още водачът е отхвърлен от работа, взети са съответни ограничения ", сподели Вълчев.

Автобусите са нови и жителите би трябвало да бъдат удовлетворени от обслужването. Надявам се това повече да не се повтаря. Чакаме пет нови електробуса да бъдат пуснати през есента ", разяснява шефът на градския превоз в Перник Лазар Вълчев.

Димитър Димитров се извини за случилото се и изясни, че съжалява, а Ивайла Методиева съобщи, че ще се запише на шофьорски курс за ръководство на рейсове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР