Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Space X отложи

...
Заради необходимостта от допълнителни проверки американската компания Space X отложи
Коментари Харесай

SpaceX отложи изстрелването на сателита PAZ

Заради нуждата от спомагателни инспекции американската компания Space X отсрочи изстрелването на спътника PAZ за 21 февруари.

Сателитът на испанската държавна компания HISDESAT трябваше да бъде изстрелян в орбитата тази неделя, 18 февруари, от базата на военновъздушните сили на Съединени американски щати „ Ванденберг “ благодарение на ракетата притежател Falcon 9.

„ Екипът ни на Ванденберг помоли за в допълнение време, с цел да може да организира финалната инспекция на гаргрота. С товара и носителя всичко е наред “, разгласи американската компания в Twitter, представена от БГНЕС.

Сателитът PAZ е планиран и създаден от европейския консорциум Airbus. Устройството е предопределено за картографиране, наблюдаване на околната среда, както оценка на водните, сухоземните и горски запаси.

На борда на кораба има и няколко по-малки апарата. Първият стадий на Falcon 9 е бил употребен преди този момент за галактически полет.

БГНЕС напомня, че испанската компания HISDESAT, която дава сателитни информационни услуги, подписа съглашение с американската компания SpaceX за стартирането на радарния сателит за наблюдаване на Земята PAZ. Стартът бе плануван за последното тримесечие на 2017 година

Първоначално се очакваше това устройство да бъде пусната в орбитата с ракетата " Днепр " (конверсионната версия на балистичната ракета RS-20). Съответният контракт бе подписан през 2015 година по време на въздушното шоу " MAKS-2015 ".

Стартирането трябваше да бъде осъществено през същата година, само че бе непрекъснато отлагано. През 2015 година програмата за изстрелване на руско-украинските ракети " Днепр " бе прекратена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР