Заради нарушена комуникация вътре в коалицията, реформите не се случват.

...
Заради нарушена комуникация вътре в коалицията, реформите не се случват.
Коментари Харесай

Каримански: Реформите няма заради лоша комуникация в коалицията

Заради нарушена връзка вътре в обединението, промените не се случват. Има решения, които са взети под напън и щом има такава тревога, би трябвало да се съберем съдружно и да вземем решение. Това съобщи депутатът от " ИТН " и ръководител на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански пред Българска национална телевизия.

Според него, в случай че обединението я събира нещо, то това е приемането на еврото и минимизиране на корупцията. Каримански споделя единствено бележки, а не подлага на критика ръководещите.

Той изясни, че Има Такъв Народ са твърдо " за " въвеждането на еврото. Необходимо е обаче да се изпълнят избрани критерии, да има необятно огромна осведомителна акция, ясно и тъкмо да бъдат дефинирани изгодите, разноските, провокациите и рисковете, разясни Каримански.

" Ние оперативно механически сме подготвени за въвеждането на еврото ", акцентира Каримански и добави, че сме подготвени в обратна посока за приемането на еврото. Той не знае къде сме спрели и от проблемите с пандемията сякаш страната ни измести фокуса от еврото. В един подобен проект има доста ясно посочени изгодите за приемането на еврото, разноските, рисковете, тъй че обществото да е умерено. Ние не желаеме нищо друго, посочи депутатът от Има Такъв Народ.

Според него първо би трябвало да се промени Закона за референдума в България и по-късно да се мисли за такива действия. " Ако създадем такава акция за еврото като за зеления документ и за какво би трябвало да се имунизираме, няма да сработи ", безапелационен бе Каримански. Къде отиват промените, които трябвало да залегнат като разбор, недоумява той, който не вижда да се работи и по новия Закон за КПКОНПИ.

По думите му, когато би трябвало да се разпишат подробни стратегии, тук към този момент обединението има проблем. Коалицията не се е събирала да разисква поисканата оставка на вицепремиера Калина Константинова. Адекватността на равнището вицепремиер би трябвало да е такова, че може да дава отговор на действителната геополитическа и вътрешнополитическа посока, в която желаеме да развиваме страната, само че и това не се получава, разяснява Каримански.

За отсроченото ембарго върху съветския нефт, Каримански оцени като позитивна вест отлагането на ембаргото върху съветския нефт от страна на държавното управление, което съумяло да се оправи с една от рецесиите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР