Заради коронавируса физическата сграда на Уолстрийт е затворена и търговията

...
Заради коронавируса физическата сграда на Уолстрийт е затворена и търговията
Коментари Харесай

Повече заразени, повече оптимизъм: възстановяването на Уолстрийт продължава

Заради ковид физическата постройка на Уолстрийт е затворена и търговията се случва цифрово и от отдалеченост

Възходът на американските тържища продължава даже и след мощната минала седмица. На фона на към този момент близо 150 хиляди инфектирани с ковид в Съединени американски щати, от ден на ден щати под частична карантина и съвсем спряла стопанска система, вложителите към момента намират разтуха и освен това в акциите - съответно на софтуерните и фармацевтичните компании. Индексите Dow Jones и S&P подвигнаха равнището си със надлежно 2.2% и 2.7%.

Късно в неделя президентът Доналд Тръмп се отхвърли публично от концепцията си стопанската система да проработи към католическия Великден, 12 април, и вместо това удължи изключителното състояние до края на идния месец.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Огромните парични и фискални разноски дадоха на вложителите задоволително пространство за дишане, тъй че да си създадат сметка за икономическите вреди. Цените постепенно се стабилизират и рискът се връща още веднъж на пазара, до момента в който всички опресняват описите си за извършване на покупки на акции ", разяснява пред Reuters Стивън Инес, пазарен пълководец в AxiCorp.

Технологии, медикаменти и оптимизъм

Най-голямата добра вест в понеделник пристигна от колоса Johnson & Johnson, който разгласи, че към този момент създава ваксина за ковид COVID-19. Тя ще мине по бързия канален ред, само че даже и в този случай би била налична при започване на идната година, когато се чака настоящата пандемия към този момент да е завършила. Американското държавно управление е поръчало на компанията 1 милиарда бройки, което подвигна цената на акциите на J&J през днешната сесия с близо 7%.

Другата огромна обич на Уолстрийт през последните две седмици - софтуерните компании - също продължиха похода си нагоре. Microsoft и Apple, двете най-големи обществени компании в страната, покачиха цената на акциите си със надлежно 6.3% и 2.2%. Така на фона на всички големи компании с физическо произвеждане, Силициевата котловина остава над водата. В момента Apple има пазарна капитализация от 1.1 трлн. $, а Microsoft - 1.2 трлн. $, покрай оценките, които имаха и преди вирусът да се настани в стопанската система.

Софтуерните компании не са по този начин наранени от ковид или трусовете на борсата и една от дребното промени в работата им беше да изнесат офисите си у дома, което в техния случай е постижимо. Някои производители на изключително значим сега програмен продукт, като подобен за видеоконферентни диалози или отдалечена работа, даже печелят от рецесията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР