Заради извънредното положение заради коронавируса премиерът Бойко Борисов обяви, че

...
Заради извънредното положение заради коронавируса премиерът Бойко Борисов обяви, че
Коментари Харесай

Затварят магазините, където се допуска струпване на хора

Заради изключителното състояние поради ковид министър председателят Бойко Борисов разгласи, че се удължават периоди за издаване на документи, протоколите за скъпи медикаменти и решенията на ТЕЛК .

С 6 месеца се удължава срокът за издаване на нови документи за идентичност , до май пък се удължава за замяна на другите документи. Решенията на ТЕЛК се удължават до март, а на протоколите за скъпите медикаменти - с 12 месеца.
 Големи опашки пред магазините и аптеките в София
Големи опашки пред магазините и аптеките в София

Жителите на София купуват най-необходимото

Борисов благодари на президента Румен Радев, че бързо е подписал указите за изключителното състояние и те към този момент са в действие. И откакто това е реалност, той моли ограниченията да се съблюдават прецизно, със самодисциплина и да не се разрешава скупчване на местата, които са отворени.

" Апелирам към притежателите на огромни вериги, магазини, там, където се позволява скупчване на хора, дал съм инструкции на РЗИ и Министерство на вътрешните работи откри ли се магазин, в който на касата или вътре има скупчване, да бъде затварян незабавно ", сподели Борисов.

Той посочи, че в заведенията за хранене остават единствено кухните с храна за у дома и за кетъринг .

" Колкото повече понижим придвижването, бихме избегнали риска ", разясни Борисов.
 Втори умрял от ковид у нас Обновена
Втори умрял от ковид у нас

Почина 74-годишният пациент на " Пирогов "

" Излизането на разходка да става единствено със фамилията, да не се позволява скупчването, изключително по магазини, да не се вършат поправки, в случай че би трябвало известно време. Да се дисциплинираме, с цел да може двете седмици тези ограничения да дадат резултат и да стартираме да отпускаме по-широко придвижване ", повтори министър председателят.

Борисов добави, че се обмисля дали заповедта на Министерство на здравеопазването да не прерасне в закон, който да се отнася единствено за ковид .

Вътрешният министър Младен Маринов изясни, че в ромските махали ще има повече ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи .
 Обнародваха измененията в Закона за здравето и Наказателния кодекс
Обнародваха измененията в Закона за здравето и Наказателния кодекс

С ексклузивен брой на Държавен вестник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР