Заради екстремната ситуация, в която света се намира, все повече

...
Заради екстремната ситуация, в която света се намира, все повече
Коментари Харесай

За виното и противовирусните му свойства

Заради рисковата обстановка, в която света се намира, от ден на ден хора търсят всевъзможни способи за предварителна защита на вируси. Много са медикаментите, които можем да си купим, с цел да се излекуваме, само че нищо не пречи вкъщи да се опитаме да увеличим силите на организма си с храни и питиета против грип, които потвърдено имат подобен резултат при други вирусни инфекци.

И в случай че вие сте измежду хората, които са нараснали потреблението на вино, тъй като по-често си стоят у дома, по-често успявате да намерите време за чаша пиво на терасата с обичания човек, то положителната вест е, че точно тази напитка има потвърдени противовирусни свойства!

От години е ясно, че аленото вино има потребни свойства за целия организъм. Доказателството идва от там, че французите страдат от сърдечно-съдови болести доста по-рядко, в сравнение с американците. Смята се, че повода е точно по-масовата приложимост на тази напитка както във Франция, по този начин и в цяла Европа. Нещо повече: някои учени стигат по-далеч и настояват, че потреблението на 2 чаши вино на ден може да понижи риска от вирусни болести.

За главен „ провинен “ за тези „ странични “ резултати на виното се считат антиоксидантите, които се съдържат в него в големи количества!

Сред тях са по този начин наречените танини, които са съществена част от аленото вино и с помощта на които се дължи характерният усет, който то има. Смята се, че те укрепват кръвоносните ни съдове и ги вършат по-еластични. Нещо повече, открива се връзка сред самите танини и продължителността на живот.

Друга съществена част от антиоксидантните съединения във виното са по този начин наречените флавоноиди. Те са един от най-силните естествени антиоксиданти, които пазят клетките ни от свободните радикали и от оксидативния стрес. Това удължава живота им, което автоматизирано забавя стареенето и укрепва имунитета на цялото ни тяло.

 пиянство на алено вино против вируси

Така автоматизирано целият ни организъм е по-защитен от вирусни инфекции, а учените към този момент имат догатки, че това може да важи и за COVID-19 – заболяване от фамилията на коронавирусите, с разнообразни варианти на които човечеството ни неведнъж се е сблъсквало преди. За тези естествени антиоксиданти се счита още, че те служат като предварителна защита за зловредното разделяне на клетките, което може да докара до разнообразни онкологични болести.

Има разнообразни типове флавоноиди. Един от тях е квертецинът, който е проучен при репликация на разнообразни вируси. Учените откриват, че този антиоксидант може би съумява да забави размножаването на вирусите, което блокира разпространяването и уврежданията, които те нанасят на тялото. Флавоноидът, за който всички сме чували, е по този начин нареченият ресвератрол, който даже намира място в козметичната промишленост.

Той удължава живота на клетките и се бори непосредствено против уврежданията, които разнообразни външни фактори им нанасят. Ресвератролът понижава възпалението в цялото тяло и усъвършенства имунния му отговор, също така той потвърдено понижава равнищата на неприятния холестерол в тялото ни, който се натрупва по стените на кръвоносните ни съдове под формата на плаки, които на избран стадий от живота ни могат да доведат до тромбози.

За този антиоксидант е открито още, че при лабораторни изследвания понижава размножаването на вируси от фамилията на коронавирусите, по-конкретно така наречен MERS-CoV, който провокира друга зараза, въпреки и с по-малки мащаби.

Че този антиоксидант понижава въздействието на вирусите, учените потвърждават и при наблюдаване на други инфекции, измежду които токсоплазмоза, Хеликобактер пилори и разнообразни типове стафилококи, както и вируса на Епщайн-Бар, ентеровируси, в това число и разнообразни респираторни инфекции.

Основният извод на учените е, че ресвератролът понижава клетъчната гибел, която зараза с MERS-CoV провокира. При предходни изследвания е потвърден и огромен набор от разнообразни антивирусни свойства. Той понижава и възпалението, понижава се и по този начин нареченият вирусен товар в организма.

 Антиоксиданти във виното

Всички тези данни по-скоро дават тенденция на учените, че не толкоз виното, колкото концетрирани количества от антиоксидантите в него могат да окажат ползотворно въздействие върху развиването на някои респираторни инфекции, в това число и такива от фамилията на новия COVID-19. Данните при хора са по-скоро малко, само че до изводите се е стигнало в лабораторни условия и при проучване върху гризачи.

Напомняме, че би трябвало да пиете вино и всеки различен алкохол отговорно, тъй като макар потребните свойства, несъразмерни количества могат да нанесат увреждания на черния дроб. Като цяло се счита, че не повече от чаша вино на ден е потребна.

А в случай че не сте фенове на алкохола, само че желаете да се порадвате на потребните антиоксидантни свойства на флавиноидите, можете да консумирате стафиди, грозде, шоколад, къпини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР