Заради активното бездействие на много хора не успяхме да влезем

...
Заради активното бездействие на много хора не успяхме да влезем
Коментари Харесай

Хампарцумян: Радев, както учи Байдън на дипломация, да започне да дава акъл на големите момчета

" Заради дейното безучастие на доста хора не успяхме да влезем в еврозоната. За да се случи това през 2025 година, би трябвало да осъществим техническите критерии и политически да будим доверие в сътрудниците си. Те би трябвало да са уверени, че ставаме и да са сигурни, че в действителност желаеме да сме там. Ние ще бъдем съвсем невидими стопански. Но си представете един член от еврозоната, който стартира да се прави на Орбан и да подвига гири. Г-н президентът, както учи Байдън на дипломация, да стартира да дава ум на огромните момчета, да вземем за пример. Същевременно обаче страната ни ще е част от взимането на решения, ще сме в кухнята и когато има равенства в опълчванията, да наклоним везната към едната или към другата посока. Ако подберем положителни служители, които да ръководят процеса, ще имаме някакви спомагателни изгоди ". Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян пред BGonAir. 

 

" Домбровскис с изключение на икономист, е и добър посланик. Той ни сподели да си оправим нещата, да си гласуваме законите, да създадем разяснителна акция, да податлив кресльовците, които желаят референдуми.

 

Инфлацията беше поставена най-отгоре, тъй като е по-неутрален аршин, само че другите неща са също толкоз значими. Очевидно има съображение за това, което ни се случва. Търговците на боязън в политиката са най-важните хора, които виждаме. Непрекъснато ни плашат, че ще влезем във война, че ще има инфлация, в случай че влезем в еврозоната, ще загубим суверенитета си.

 

Българските царства са употребявали византийски монети, след Османското иго имаме лев, който е бил вързан за франка, а по-късно сме в рублевата зона на Съветския съюз. Българският лев е бил самостоятелен 7 години, когато катастрофира трагично по време на ръководството на някои хора, които и през днешния ден дават ум и в този момент отново са на много високи позиции. Те ни споделят по какъв начин не сме подготвени за еврозоната, трябвало да се случи някой различен път... Накрая суверенитетът на българския лев е изгубен още веднъж през 1997 година с валутния ръб.

 

 

В момента сме в някаква демо версия на президентска република.

Сега, когато е ясно, че няма да влезем в еврозоната, чувам президента и премиера, които изясняват по какъв начин това било стратегическа цел. А къде бяха предходните месеци и за какво тогава не го споделиха?

 

С тази инфлация и с този недостиг няма по какъв начин да ни одобряват през 2025 година Ние обаче можем да приемем бюджет и да осъществим техническите критерии, тъй като през 2022 и 2023 година имахме опция да спекулираме, в положителния смисъл на думата, с рецесията, с войната в Украйна, с коронавирус и така нататък

Хърватия по три критерия да вземем за пример не беше изцяло изрядна. За България опцията за подобен компромис, доколкото чух какво сподели Домброскис, приближава нулата ", сподели още Хампарцумян.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР