Запознали сте се с нов човек и не можете на

...
Запознали сте се с нов човек и не можете на
Коментари Харесай

6 признаци на глупавия човек

 scale_1200

Запознали сте се с нов човек и не можете на пръв взор да прецените равнището на неговите умствени качества?

Ето един лист с признаци, които ще ви оказват помощ да разберете дали индивидът заслужава вашето внимание или е. Диалогът с неинтересни хора рано или късно ще ви умори, по-добре е да изкорените този проблем допустимо най-рано.

1. Липсата на възприятие за комизъм не е отличителна линия, това е един от признаците на незрялост на мозъка.

Спомнете си  най-смешния виц и го кажете  изразително на своя събеседник. Реакцията на събеседника ще е показателна. Глупавият човек не схваща хумора, не вижда разликата сред истина и жлъч, не усеща тънката подигравка.

2. Прекомерната нервност, опитите за привличане на вниманието, прекомерно мощната реч  също са признаци на не  огромна просветеност.

Не бъркайте с хора, които имат естествена харизма. Тези, които са от втори вид нормално не напрягат хората, те вършат общуването по-ярко. Представителите на първия тип даже наподобяват прекомерно неуместно, а не радостно.

3. Невъзможност за създаване на разговор.

Не става въпрос за затворени хора. А за тези, които могат да приказват, само че не могат да слушат. Ако събеседникът постоянно ви прекъсва,  от самото начало се стреми към монолог, а не към в двете посоки другарство, постоянно приказва единствено за себе си, като че ли непрестанно акцентира личния си „ Аз “, значи освен е зле учтив, само че и най-вероятно е малоумен. Интелигентните хора  почитат събеседника си и не го прекъсват.

4. Глупаците не се съмняват.

Твърде самоуверените хора са лишени от разсъдък. Да се съмняват в себе си, в своите гении, във външния тип, в уменията, в верният избор – това е типично за умните хора. Глупаците са по-умни и по-добри от другите. Те по този начин си мислят!

5. Глупаците не усещат събеседника.

Те не усещат, че обстановката е неловка, че събеседникът не е надъхан да приказва. Обикновено това са хора, които даже не се интересуват дали ги слушат. Основната им нужда е  да приказват.

6. Съжденията на простаците постоянно са безапелационни.

Те не виждат „ златната среда “. За тях има единствено две внезапно противоположни страни: да или не, положително или неприятно, черно или бяло. Поради тази специфичност те не схващат хората.

Те не могат да вникнат в обстановката и да дават препоръки, тъй като не вникват в нейния смисъл, подтекст. Те са прекомерно праволинейни, липсва им живото човешко мислене, основаващо се не на правила, а на повелята на душата.

Още по тематиката:

*                                                                                                       *                                                         *

Хороскоп на гениалността: Знаците на Зодиака, надарени с висок разсъдък

 

Всеки човек е мощен в избрана област, само че представителите на тези знаци на Зодиака се считат от астролозите за  гениални хора. Гениалност – понятието е много противоречиво и релативно. На…

Цялата публикация

Тези 3 знака на зодиака могат да преобърнат целия свят!

 

Всеки човек се ражда с избран набор от качества. Ако се обърнем към астрология, можем да забележим, че  звездите при нашето раждане ни подаряват с избрани гения: да сме положителни,…

Цялата публикация

6 знака на зодиака, които са същински ходещи енциклопедии: 1. Близнаци…

 

Някои хора са като ходещи библиотеки. Попитайте ги за нещо и те ще ви дадат отговор по-бързо от Гугъл. Чудите се по какъв начин съумяват да съхраняват всичко това в главата си?…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР