Запомняща се среща с Ники Станоев предложи третата фестивална вечер.

...
Запомняща се среща с Ники Станоев предложи третата фестивална вечер.
Коментари Харесай

Куклени и драматични представления в „Дунавски вълни“

Запомняща се среща с Ники Станоев предложи третата фестивална вечер. На откритата цена на крепостта „ Баба Вида “ нашият съгражданин показа Stand Up Comedy Show - #НИКИГОВОРИ за ИнфлуенЦата. Шоуто, което имаше своята премиера във Видин с помощта на фестивала „ Дунавски талази “, е въодушевено от живота по време на епидемията от COVID-19, само че пречупено през неповторимото възприятие за комизъм на известния комедиант. Изпълнението на Ники Станоев бе признато с бурни овации от феновете, измежду които беше и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

По-късно вечерта на същата сцена артистът Димитър Живков показа своя моноспектакъл „ Живак “, който през 2013 година донася на родения във Враца артист премията „ Аскеер “ в категория „ Изгряваща звезда “. Спектакълът, отдаден на врачанския нрав, възприятие за комизъм и мироглед, включва три описа, проследяващи разнообразни човешки ориси, посредством които се търси отговор на универсалните въпроси какви сме, какви сме желали да бъдем и в какво сме се трансформирали.



И през днешния ден „ Дунавски талази “ минава под знака на театъра. От 11:00 часа на откритата сцена на БиблиоПощата в Крайдунавския парк актьорите от Куклен спектакъл – Монтана описаха „ Една приказно блатна история “. Десетки видински деца се забавляваха с увлекателното зрелище, което носеше настоящи екологични послания.

Тази година стремежът е фестивалът в действителност да доближи до всеки гражданин на Видин и всяка част на града. Затова от 18:00 часа на площада в кв. „ Нов път “ Куклен спектакъл – Монтана ще показа детската пиеса „ С огъня смешка не трябва “. От 19:00 ч. на сцената в средновековната цитадела „ Баба Вида “ феновете на театралното изкуство ще могат да гледат постановката „ Да докоснеш небето “ на Драматичен спектакъл – Монтана.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР