Заподозряната за убийството на руския военен блогър и прокремълски пропагандист

...
Заподозряната за убийството на руския военен блогър и прокремълски пропагандист
Коментари Харесай

Арестуваха Даря Трепова за убийството на Владлен Татарски, внесла в кафенето статуетката-бомба

Заподозряната за убийството на съветския боен блогър и прокремълски пропагандист от сепаратистката ДНР Владлен Татарски Даря Трепова е задържана, заяви в понеделник Следствения комитет на Руската федерация, единствено няколко часа откакто Трепова беше оповестена за общонационално търсене.

 

Със обвинената към този момент се организират разпити, а Следственият комитет пусна и къс откъс от диалог с нея.

Даря Трепова е била задържана в квартира чартърен във Виборгския регион на Санкт Петербург. „ Натопиха ме. Просто са ме употребявали “, цитира първите думи на младата жена след задържането й телеграм каналът SHOT. Разследващите криминалисти не изключват вероятността момичето да е било употребявано за осъществяване на терористичен акт без да знае в какво взе участие, твърди телевизия РБК с позоваване на източници в Министерство на вътрешните работи.

 

Съпругът на обвинената, Дмитрий Рилов, сподели също от своя страна пред СВТВ, че тя е натопена: " Вярвам, че жена ми е била употребена. Напълно съм сигурен, че тя в никакъв случай не би могла да направи нещо сходно по лична воля. Да, дружно с Дария, ние в действителност не поддържаме войната в Украйна, само че считаме, че сходни дейности са неприемливи. 100% съм сигурен, че тя в никакъв случай не би се съгласила на това, в случай че знаеше. "

В съветските обществени мрежи се популяризира версията за украинска диря, съгласно която Трепова е била „ вербувана от украински публицисти “.

 

" Малко преди нещастието Дария сподели на приятелите си, че си е намерила работа, сякаш за някакви украински публицисти. Че е получила поръчки от Украйна, за които е получила парични преводи. Според обкръжението на Трепова поръчките са били свързани основно с прехвърлянето на пратки „ от ръка на ръка “, такава е била и предаването на кутията със статуетката за Владлен Татарски на неговата авторска вечер на 2 април “, споделя каналът Mash Telegram.

 

Руски специалисти настояват, че в ликвидирането на прокремълския блогър евентуално е взел участие професионален убиец от доста висока класа. Националният комитет за битка с тероризма на Руската федерация упрекна за убийството Украйна. Според формалните управляващи атентатът е бил плануван от украинските служби в съдействие с лица, свързани с Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални.

 

Както към този момент съобщихме в неделя вечерта в Санкт Петербург при гърмеж в кафене „ Street Food Bar № 1 “ в центъра на града почина осъжданият за грабеж на банка и избягал от украински затвор сегашен боен блогър Владлен Татарски с същинското име Максим Фомин. За оръжие за убийството на Татарски-Фомин е бил употребен гипсов бюст, имитиращ бронзова статуетка.

 

Източник offnews.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР