Заподозреният е идентифициран 36 години след като студентката Кати Спозито е брутално убита на туристическа пътека в Аризона

...
Млад студент, който беше брутално убит на туристическа пътека в
Коментари Харесай

Млад студент, който беше брутално убит на туристическа пътека в Прескот преди десетилетия, е жертва на сериен хищник, който отне живота си години по-късно , съобщиха властите в петък.

Шерифът на окръг Явапай Дейвид Роудс обяви на пресконференция, че ДНК доказателства сочат, че Браян Скот Бенет е човекът, отговорен за смъртта на 23-годишната Катрин „Кати“ Спозито през 1987 г.

През ноември 2022 г. властите ексхумират тялото на Бенет, който се самоуби през 1994 г. Едва през март следователите потвърдиха, че ДНК на гаечен ключ, използван при убийството, принадлежи на него.

С оповестяването на тази новина властите се надяват да установят дали е имало други жертви в допълнение към Спозито и три други жени че властите смятат, че Бенет е нападнал.

Партньорът на CBS KPHO-TV съобщи. След минути Бенет се промъкна отзад, държеше камък по главата й и я нападна, преди да избяга в гората, казаха депутати.

Два месеца след този инцидент Бенет заключи момиче в стая на Домашно парти в Chino Valley и се опита да я изнасили сексуално. Той беше арестуван, каза Роудс. По-късно Бенет беше оправдан.

През юни 1993 г. Бенет отвлече жена в пощенска служба в Прескот с нож. Властите твърдят, че той я е насилвал няколко пъти. Жертвата беше спасена, когато полицията случайно спря колата, в която бяха. Бенет беше арестуван, но никога не беше осъден за нищо, каза Роудс.

Една година по-късно Бенет се върна в Кентъки и умря от самоубийство, използвайки пистолет 22-калибър, същия вид огнестрелно оръжие, използвано на Sposito. Но Роудс каза, че не е известно дали това е точно същият пистолет.

През 2017 г. усъвършенствана и по-достъпна ДНК технология накара следователите да идентифицират потомък на Бенет и да го свържат с втората атака срещу Thumb Butte Trail. След това те се върнаха към случая на Спосито.

„Чрез работата на всеотдайни доброволци, множество детективи и много партньори, които отделят времето и сърцата си за разрешаването на тези студени случаи, четири жени бяха затворени, мир или потвърждение днес“, каза Роудс.

Всеки, който има информация, свързана с убийството на Спозито или Брайън Скот Бенет, е помолен да се свърже с офиса на шерифа на окръг Явапай на 928-771-3260.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР