Започват съвместни проверки на НАП и прокуратурата на замесените лица

...
Започват съвместни проверки на НАП и прокуратурата на замесените лица
Коментари Харесай

НАП: Светват ни много лампи за имотите на властта

Започват взаимни инспекции на Национална агенция за приходите и прокуратурата на забърканите лица в абсурда с парцелите на властта. Годишно се вършат към 2000 сходни инспекции, разгласи представителят на Националната организация по приходите (НАП) Росен Бъчваров. Повече данни ще бъдат оповестени от прокуратурата през днешния ден.
Скандалът " Апартаментгейт " провокира голям брой подозрения от кое място идват парите за парцелите на властта, като се заприказва и за укриване на налози.
Запитан не светва ли алена лампа на данъчните, че има нещо неправилно при първокласните парцели на държавни чиновници, Бъчваров отговори: " Светват ни голям брой на цвят лампи ".
" Национална агенция за приходите ревизира всички, без значение дали са политици, или не. Никой не е застрахован от данъчен надзор ", увери той.
Приходната организация работи със специфична стратегия, сравняваща имуществото и приходите на физическите лица. Когато приходите на някой жител явно не са задоволителни за метода на живот, който той води, му се прави инспекция и проверка.
Национална агенция за приходите следи върху заявените от работодателите приходи, като по този начин се изключва опцията да се пропусне събирането на служебни бележки и физическите лица да влязат несъзнателно в нарушаване, подсети Бъчваров. Доходите могат да се ревизират посредством електронните услуги на Националната организация по приходите.
В офанзива против незаконните транспорти
Приходната организация стартира акция против незаконните превозвачи демонстрира " плашещи " данни - доста хора правят транспорти в страната и чужбина незаконно с персонални коли, без да съблюдават никакви правила, разкрива пред Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.
По думите на Бъчваров далечните пътувания към чужбина с един водач, който кара по 24 часа, са опасност за сигурността на хората. " Когато купите един бус на 20 години, започнете да возите хора в България или в чужбина и не вършиме нищо от изискваното от закона, това не е редно ", заключи той.
По думите му, предстоят още такива интервенции, които протичат с така наречен " скришен клиент " - чиновник на Национална агенция за приходите. В случая с транспортите до чужбина, заплащането се прави отвън България, само че Национална агенция за приходите прави инспекции и в страната.
Със извоюваното незаконните превозвачи постоянно си купуват нови коли или недвижими парцели, само че нямат публични приходи, с които да оправдаят покупките си. Дори обикновена данъчна инспекция може да откри, че те укриват налози.
Глобата за неиздадена касова записка е 2000 лева, а в случай че не бъдат издадени касови бележки и билети на няколко пасажери, санкцията се усилва съразмерно, а транспортното средство може да бъде спряно от придвижване за един месец, напомни Бъчваров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР