Започват проверки за качеството на млечните продукти по училищните схеми.

...
Започват проверки за качеството на млечните продукти по училищните схеми.
Коментари Харесай

И БАБХ проверява какви млечни продукти се дават в училищата

Започват инспекции за качеството на млечните артикули по учебните схеми. Причината е казусът с плесенясал кашкавал, който получиха сливенски възпитаници по Схема " Училищно мляко ".

Представители на БАБХ ще ревизират дали продуктите, които утвърдените претенденти по програмата доставят, дават отговор на съответните условия.

Млечните артикули, които ще бъдат проверявани, са прясното мляко с масленост 2%, киселото мляко с масленост 2%, както и бялото саламурено сирене и кашкавалът.

Те би трябвало да са създадени в утвърдени обекти на територията на Европейския съюз.

Сиренето и кашкавалът могат да се доставят в самостоятелни или неиндивидуални опаковки с ненарушена целокупност.

В случай че опаковките са неиндивидуални, те могат да бъдат отваряни, нарязвани или разливани в образователните заведения, които разполагат с пространства за подготвяне или разпределяне на храна.

 БАБХ намери мухлясалия кашкавал в учебните заведения в Сливен
БАБХ намери мухлясалия кашкавал в учебните заведения в Сливен

По случая са издадени наставления

Прясното и киселото мляко би трябвало да се доставят само в самостоятелни опаковки, без значение дали образователните заведения разполагат с пространства за хранене.

Всеки артикул, който не дава отговор на тези критерии, е неприемлив по европейската стратегия " Училищно мляко " и не може да бъде одобряван и раздаван на учениците и децата в образователните заведения.

В случай че се открият нередности в качеството на продуктите, нарушителите ще бъдат глобени , а утвърждението им може да бъде краткотрайно спряно или отнето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР