Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа, съобщи министър-председателят

...
Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа, съобщи министър-председателят
Коментари Харесай

Започват проверки на лекари и пръскане срещу комари

Започват инспекции на лекарите, които издават болнични листа, заяви министър-председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов съобщи, че за предходната година са издадени близо два милиона болнични листа, а единствено за първата половина на тази година броят им надвишава три и половина милиона листа.

„ Възложил съм инспекции на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Това е страховит камшик за работодателите. Някой си цялостни джобчетата с разпределяне на болнични листове. Знаете, първите дни се заплащат от работодателите, а след това стартира страната. Милион и половина повече болни – няма по какъв начин да е истина. В същото време се регистрира, че огромни групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби и ягоди. През това време им текат заплатите и не могат да бъдат заместени. Предупреждавам, тъй като по никакъв начин не ми е прелестно да задържам докторите да спрат с тази процедура, тъй като доста съществено сме се заели и това “.

Премиерът заяви още и че на държавното съвещание са отпуснати средства в битката с комарите в региона на Дунав. Борисов е наредил на земеделското министерство и БАБХ да се свържат с крайдунавските кметове, наранени от комарите, незабавно да оповестят на пчеларите и земеделците, че ще се прави напръскване със аероплан в периметър от 2 километра. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР