Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел "Кривия" при 388-ми

...
Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел "Кривия" при 388-ми
Коментари Харесай

Инвестират над 3,2 млн. лв. в ремонта на тунел "Кривия"

Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел "Кривия " при 388-ми километър на път I-1 /Е-79/ София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на оборудването е 343 м. Планираните действия се финансират от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура ". Срокът за осъществяване на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни, оповестиха от пресцентъра на организацията.

По мотив стартиралите проучвателно-проектантски работи през днешния ден до 17 часа, както и в идните работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, придвижването по път I-1 /Е-79/в региона на тунела ще се реализира в една лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и напътствията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни действия, с цел да не се затруднява трафикът.

Предвидено е осъществяване на геотехническо проучване на оборудването, правене на механически план и главен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветяване и други системи, повишаващи сигурността на придвижване.

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД "Геопът - Тунел Кривия ", в което са: "Геострой " АД и "Пътстрой-92 " АД. Стойността на контракта е 3 212 721,60 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол се реализира от "Пътконсулт 2000 " ЕООД. Техният контракт е на стойност 54 720 лева с Данък добавена стойност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР