Започват почти едновременно, гледала съм по един епизод и от

...
Започват почти едновременно, гледала съм по един епизод и от
Коментари Харесай

Три нови сериала, за които тепърва ще слушаме


Започват съвсем по едно и също време, гледала съм по един епизод и от трите и мога самоуверено да заявя, че ще продължа. Три сериала, за които занапред ще слушаме...

Fox Crime

В основната роля е Дженифър Лопес, тук – Харли Сантос, детектив от Ню Йорк и самотна майка на надарена тийнейджърка. Харли е добра в работата си, само че и в това време е податлива на корупция, в тандем с шефа си – доброто-лошо ченге Уозняк, в ролята – Рей Лиота. ФБР й устройват капан, като цената на измъкването е да доносничи за шефа си и членовете на целия екип. Тази морална алтернатива е заложена още в пилотния епизод, а нататък чакаме да забележим кое ще надделее – отговорността към дъщерята или лоялността към екипа. За закона към този момент не става въпрос. Може би и по тази причина филмът дава обещание да бъде реален, без ненужно морализаторство. Дженифър Лопес е достоверна в ролята си, Рей Лиота – решителен. Единственото, което не разбирам, е за какво той е дублиран с този глас – на другояче надарен български артист, само че присъщ най-вече с дублажите си на комедии. Тук напълно не на място.

Новите епизоди – всеки понеделник от 22:00 ч.

 

HBO

Сара Джесика Паркър е Франсис, петдесетгодишна майка на две деца и брачна половинка на Робърт, муден мустакат чичко. На празненството за рождения ден на нейна другарка тя открива истината за живота си – че не може повече да живее под един покрив със своя брачен партньор. Заявява му, че желае бракоразвод, отива при любовника си и споделя за желанието си да се разведе, само че среща неговото цялостно отвращение да я поддържа и да поеме отговорност. Връщайки се у дома, Франсис съжалява и взема решение да поправи стореното, като се отдава на мъжа си и се надява всичко да е минало. На идващия ден обаче намира вратата заключена, а той й декларира, че ще й даде бракоразвод, само че също по този начин ще й съсипе живота и ще накара децата да я намразят.

Изключително реален, изключително в детайлностите, с една, още веднъж елегантна, само че надалеч не безгрижната романтичка, каквото сме привикнали да я примаме, с бръчките и тежестта на пропилените в трагичен брак години. Един брачен партньор, който женската част от публиката елементарно ще намрази. Една история, толкоз банална и толкоз същинска, че най-вероятно ще те залепи за тв приемника.

Следващият епизод – на 17 октомври от 22:00 ч.

 

HBО

Антиутопия, кавър на едноименен филм от 1972 година по сюжет на Майкъл Крайтън. Футуристичен хорър, в който богатите избират да се забавляват в измислени светове, наречени паркове, в които се разиграват разнообразни сюжети с присъединяване на изкуствено основани хора, така наречен хостове. Хостовете са роботи, с авансово заложена в тях стратегия, която има за цел да ги направи жертва на търсещите кръв, секс и безредици хора.

Сериозен каст, измежду който виждаме, и Евън Рейчъл Ууд, която свети в този филм. В същото време някои от героите не са доста безапелационни. Доста страховити на моменти подиуми, които доста фенове ще намерят за забавни. Остава да забележим дали прочувственият ангажимент на фена ще бъде толкоз мощен, колкото и ужаса от вероятното бъдеще на човечеството.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР