Започването на нов бизнес е трудно, а разрастването му -

...
Започването на нов бизнес е трудно, а разрастването му -
Коментари Харесай

Искате да създадете успешен бизнес? Избягвайте тези 4 чести грешки

Започването на нов бизнес е мъчно, а разрастването му - още по-трудно. Ранните решения, които взимате като създател, предпоставят траекторията на компанията или в вярната, или в неверната посока. Затова е значимо да обмисляте всичко деликатно, с цел да ограничите рисковете и увеличите шанса си за триумф.

Според Inc.com има няколко съществени неточности, които би трябвало да избягвате, когато стартирате личен бизнес.

1. Не се насочвайте към прекомерно тясна сфера.

Имате концепция за състезателен артикул, ориентиран към единствено към мъже над 50-годишна възраст с карта за фитнес? Това е прекомерно дребен пазар. По-добре направете подобен, ориентиран към спортуващи хора от всевъзможни възрасти. Търсете опция за всеобщо разпространяване.

2. Спрете да желаете пари от хората. Разрешете проблем и получете заплащане за това.

Погрешно е първо да търсите парите, а чак по-късно да вършиме продукта/услугата си. Ако първо създадете нещо, парите ще дойдат при вас.

3. Не се привързвайте към началните си хрумвания.

Трябва да сте отворени към разнообразни оферти. Не се вкопчвайте в това, което сте си представяли от дълго време. Идеите търпят развиване.

4. Не се отпускайте, когато облагите завалят.

Усилията ви най-накрая стартират да ви се отплащат - отлично. Колкото и да ви се желае обаче да развържете кесията за някоя и друга глезотия, сдържайте се. Всеки ваш разход би трябвало да е деликатно премислен и преценен. Бъдете дисциплинирани с парите си, в случай че не желаете да изпаднете в сложна обстановката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР