Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. Манастирски

...
Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. Манастирски
Коментари Харесай

Започна строителството на първата нова детска градина в София

" Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. „ Манастирски ливади – изток “ . Тя е за 8 групи и строителството й би трябвало да завърши до края на идната година. Надявам се, че да успеем да я приключим по-бързо, защото децата от квартала би трябвало да вървят в кв. „ Гоце Делчев “, където местата не са задоволителни ". Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Това ще е първата детска градина, която ще се построи с отпуснатите 15 млн. лева от Министерски съвет.



Тя изясни, че в регион „ Триадица “ се работи по преустройството на някогашен клуб в постройка за две яслени групи. " С кмета на региона Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на реализатор и незабавно ще осигурим финансирането ".

С министър Сачева и кметовете на „ Люлин “ и „ Младост “ работим за преместването на две обществени служби, които са в здания на детски градини, добави Фандъкова.

Вчера с кмета на „ Панчарево “ обсъдихме дострояването на един недовършен корпус от детската градина в Казичене. Това е ангажимент, който съм поела и към хора от Казичене и Кривина, сподели още тя.

Фандъкова добави, че до края на месеца кметът на „ Люлин “ господин Младенов ще стартира строителството на детската градина в кв. „ Филиповци “. В момента това са бараки, които при преизграждането ще разтеглим за още една група.

Общо 12 нови детски градини строим през тази година, съобщи кметът на София.

Очакванията й са до есента да отворят тези в „ Нови Искър “, „ Красно село “, „ Дружба “ и „ Люлин “. " Разговарях с кмета на „ Лозенец “ да направи вероятното да приключи и градината в „ Кръстова вада “, която доста се забави ".

За всеки регион, в който има подготвен план и определен реализатор, сме подготвени да осигуряваме средства за строителство, безапелационна е Фандъкова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР