Започваме секторен анализ на участниците на пазара на горивата. Целта

...
Започваме секторен анализ на участниците на пазара на горивата. Целта
Коментари Харесай

От КЗК обещаха доклад за пазара на горива след няколко месеца

Започваме секторен разбор на участниците на пазара на горивата. Целта е да установим кои са участниците, какви са пазарните дялове, както и вероятно съществуват ли нерегламентирани, неразрешени от Закона за защита на конкуренцията картелни съглашения или корист с господстващо състояние на предприятия, които имат висок пазарен дял. Това сподели заместник-председателят на Комисия за защита на конкуренцията Димитър Кюмюрджиев пред Българска национална телевизия.

" Ще изследваме и нормативната среда, и какво законодателят би трябвало да подхваща, с цел да се усъвършенства нормативната среда ", добави той.

" От предходния разбор установихме ценови паралелизъм, ценова бистрота, само че България е правова страна и когато регулаторът откри несъмнено противоправно държание - това държание би трябвало да бъде потвърдено и тежестта за доказване не е в предприятията, които са обект на следствие, а в регулатора. Има стандарт на доказване ", оправда предходното решение на регулатора Кюмюрджиев.

Според него, би трябвало да се работи въз основата на събраните доказателства, с цел да устоят в съда, по тази причина за обществото е по-добре да не се постанова глоба, а да се подобрят практиките, които са противоправни.

" Може би в границите на няколко месеца ще излезем с отчет след разбора ", означи Кюмюрджиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР