Започва строителството на финалните етапи от реализирането на транснационалния проект

...
Започва строителството на финалните етапи от реализирането на транснационалния проект
Коментари Харесай

Започна реализирането на финалните етапи от магистрала Струма, обяви министър Нанков

Започва строителството на финалните стадии от реализирането на транснационалния план " Струма ", разгласи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от радио " Фокус-Пирин ". Заедно с транспортния министър Николай Московски той направи символичната първа копка на лот 3.1 на автомагистралата от Благоевград до Крупник.

Участъкът е с дължина 12.6 километра. В тази част на " Струма " ще се изградят два нови пътни възели - " Благоевград- Юг " и " Симитли ". Ще се създадат повече от 20 инженерни съоръжения- мостове над реките Струма, Логодашка, Суха река и Градевска.

Николай Нанков изрази убеденост, че сред Благоевград и Крупник ще се пътува по автомагистрала през август 2019 година.

Министърът подсети, че на 11 септември следва публично разискване на екооценката за частта на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле. Ивайло Московски пък изрази вяра, че хората ще бъдат мъдри и трезво ще решат кое е по-добре за района.

Утре пък ще се разгласи новия търг за построяването на тунел Железница, който е съществена и значима част от осъществяването на направлението към Кресна. Поръчката беше спряна от служебното държавно управление на Огнян Герджиков, откакто се откри изнасяне на документи на участник в търга от външен оценител в процедурата.

Надеждите са през 2019 година да стартира действителното създаване на тунела и автомагистралата при Кресненското дефиле. През май министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгласи, че общата цел е построяването на автомагистрала " Струма " да завърши до декември 2023 година. Ако това стане факт, България няма да връща средства, отпуснати по европейски стратегии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР