Започва санирането на жилищни сгради в Търговище. Община Търговище подписа

...
Започва санирането на жилищни сгради в Търговище. Община Търговище подписа
Коментари Харесай

Започва санирането на жилищни сгради в Търговище

Започва санирането на жилищни здания в Търговище.

Община Търговище подписа договорите с определените реализатори за обновяването на 14 здания по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, оповестиха от локалната администрация.

Проектирането им ще завърши в края на август. Очаква се строителните действия да лишават сред два и четири месеца и да бъдат приключени през есента.

Одобрените реализатори правят допитвания посредством анкетни карти и събрания до шефовете на сдруженията на притежателите на жилищните кооперации. На срещите участват представители на общинската администрация, с цел да дават уточнения. Уточняват се обособени детайли, които ще се употребяват при проектирането за визията и общия аспект на фасадите на постройките.

След правенето на плановете следва окончателното им утвърждение от основния проектант на Община Търговище. Над 14,5 млн. лева е цената на публичната поръчка за санирането на 15 многофамилни жилищни здания в Търговище.

Паралелно с процедурите за избор на реализатори за строителните действия са осъществени и такива за строителен контрол и инвеститорски надзор. Към момента се апелира решението за избор на реализатор за саниране на една жилищната постройка на бул. "Цар Освободител " 30. Това ще забави стартирането само на нейното строителство до приключване на законните периоди и процедури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР