До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол

...
До края на годината строителите на отсечката Мездра - Лютидол
Коментари Харесай

Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътя в едната лента в отсечката Ботевград-Мездра

До края на годината строителите на правата Мездра - Лютидол са поели ангажимент най-малко едната лента да бъде отворена за придвижване, разгласи служебният министър председател Димитър Главчев.

" Хората работят. За да стане по-добре. Трябва малко да се свидлив зъби. Строителите поеха ангажимент до края на годината най-късно да бъде пуснат пътят ", съобщи Главчев.

Той добави, че едното платно към този момент е готово.

" Ще бъде пуснато придвижването в една лента от Ботевград към Мездра. Да стиснем всички зъби, оправдавам се за израза, с цел да се случи нещо хубаво ", сподели Главчев.

До края на годината строителите на правата Мездра - Лютидол и пътен възел Новачене са поели ангажимент най-малко едната лента да бъде отворена за придвижване, разгласи служебният министър-председател Димитър Главчев, който дружно със служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова ревизират нуждата от затварянето на правата Ботевград-Мездра и осъществяването на строителните действия на правата.

Виолета Коритарова съобщи, че безусловно е било наложоително да се затвори пътят, с цел да се довършат оборудванията по него.

" Нямаше различен вид. Нашата цел беше по-рано да затворим. Направихме обстойни разбори. Няма по какъв начин да осигурим сигурност на пътуването и по едно и също време сигурност за строителните служащи ", съобщи Коритарова.

И двамата допълниха, че ще има наказания, в случай че има закъснение в планувания ремонт. Но увериха още веднъж, че се надяват да не се стига до тях.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по сектора Мездра - Лютидол - пътен възел " Новачене " се лимитира от 24 юни за дотъкмяване на разширението на път Е-79. От АПИ се извиниха за породеното стеснение на водачите и на жителите, през чиито обитаеми места ще минава директният трафик. Според предоставената информация обходният маршрут за коли до 3,5 т е път III-1004 - Паволче - Челопек - с. Лютиброд - Елисейна - Своге - околовръстен път на София и назад.

Движението по трасето беше спряно в понеделник и провокира поредност от митинги в Монтанско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР