Русия ще възобнови директните пътнически железопътни връзки със Северна Корея

...
Русия ще възобнови директните пътнически железопътни връзки със Северна Корея
Коментари Харесай

Русия възобновява пътническите железопътни връзки със Северна Корея

Русия ще възобнови директните пътнически железопътни връзки със Северна Корея от другия месец след четиригодишно спиране поради пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс, като се базира на новинарската организация Интерфакс.

Губернаторът на Приморския край в съветския Далечен изток Олег Кожемяко заяви, че влаковете ще се движат от град Владивосток до пристанище Расон в Корейската народнодемократична република (КНДР).

След като се качат във Владивосток, (хората) ще отидат напряко в КНДР, ще се насладят на хубостта, природата, културата там, ще се срещнат с обичаите и традициите, съобщи Кожемяко при откриването на ревю на севернокорейски артикули във Владивосток.

След като Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през 2022 година и съдружниците на Киев постановиха наказания против Москва, Кремъл се ориентира към Азия и Африка, търсейки по-близки стопански връзки, както и връзки в региона на сигурността и дипломацията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин посети Северна Корея за първи път от 2000 година Визитата отразява задълбочаването на връзките на Москва с Пхенян, като в нейните рамки бе подписано двустранно съглашение, което включва ангажимент за взаимна защита.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР