Започва предизборната кампания за местния вот на 27 октомври. Говорителят

...
Започва предизборната кампания за местния вот на 27 октомври. Говорителят
Коментари Харесай

Започва предизборната кампания за местния вот

Започва предизборната акция за локалния избор на 27 октомври. Говорителят на ЦИК Александър Андреев прикани за етична акция и напомни какви са разпоредбите по време на нея.

"При отразяването на предизборната акция следва да бъде посочвано кое е платено наличие, кое е безплатно. Трябва да бъде посочено, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. Агитационните материали не могат да съдържат, в това число и клиповете, и другите форми на предизборна акция, потреблението на националния байрак, герба на Република България и на други страни, както и не може да бъде осъществена предизборна пропаганда от духовни лица и в границите на религиозни обреди. Кампанията следва да бъде водена на български и би трябвало да бъде толерантна “, изясни Андреев.

Общо 66 са партиите и обединенията, получили регистрация за присъединяване в локалните избори - постоянни избори за кметове и съветници в 265-те общини в България, право на глас по време на които ще имат 6 227 901 души. Над 36 хиляди са претендентите за кметове и общински съветници. Най-много са за кмет на София - 19, а за Пловдив са 14. В 397 кметства има единствено по един претендент.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който директно дава отговор за провеждането на локалните избори, съобщи, че доста постоянно акцията се трансформира в "състезание по напръскване с тиня ".

"Последните 10 години естествена, европейска, цивилизована акция като политически причини не съм видял, което е неприятно, от това страда демокрацията. Имам поради, че е обикновено всеки претендент да показа себе си - хрумвания, стратегия, платформа, това, което желае, това, което може, и да се състезава с други, единствено че не забравяй, че това са най-сложните избори. Особено в София размерът цифри, които би трябвало да се обработят е пъти по-голям, даже от едни президентски, даже от едни парламентарни избори ", означи Дончев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР