Започва нова чистка на далавераджии с премахване на незаконните фургони

...
Започва нова чистка на далавераджии с премахване на незаконните фургони
Коментари Харесай

Бутат будките в КАТ до дни, спират далаверата на прекарвачите

Започва нова чистка на далавераджии с унищожаване на противозаконните фургони към КАТ в „ Динабад” на бул. „ Драган Цанков “ 33. Операцията ще започва до броени дни, тя е по искане на кмета на регион " Изгрев " и основния проектант на общината арх. Добромир Горанов и е подкрепена от управлението на КАТ.

Според неофициална информация точно отсам се генерира гигантска корупция, против която се бори шефът на КАТ Тенчо Тенев. Публична загадка е, че от години пътната полиция е окупирана от така наречен „ прекарвачи” – ловки схемаджии, които против избрана сума взимат документите на хората и ги придвижват през гишетата на КАТ по бързата процедура.

Хитреците от будките желаят пари от мераклиите за бърза регистрация на автомобил, събират им изискваните от „ Пътна полиция” 15-20 документа – за екотакси, пожарогасители и така нататък, вървят вътре, заплащат и уреждат по-бързо задействане на бюрократичната машина. Така, който заплаща, се радва на преимуществото и документите му се обработват за минути, а който не се " регистрира ", чака да многочасови опашки. Знае се, че таксата варира и е сред 150 и 300 лв.. В заверата са десетки чиновници на КАТ, измежду които е и митичната Буба - симпатична дебеланка, която е измежду основните координатори. Рушветите за чиновниците на пътната полиция пък се давали в кутия от шоколадови бонбони " Мерси " - вътре се пускали банкнотите " за почерпка ".

Според осведомени, в този момент шефовете на КАТ са издали предписание прекарвачите да не подават документи на повече от един човек, т.е., да вървят единствено по веднъж до гишетата в КАТ. Главният проектант на регион „ Изгрев” арх. Добромир Горанов е издал и наставление, съгласно което фургоните са противозаконни и би трябвало да се реалокират. Тяхното побутване ще стартира до дни.

„ Прекарвачите” в КАТ сега са Петър Петров, Росен В., силиконовата русокоска Мария С., Димитър Гошев, Димитър Ганчев, Владимир Петров, Любомир и Ахмед. С голямо въздействие била точно Мария С. Според източник на Lupa.bg, тя е публична държанка на един от най-видните търговци на първокласни коли у нас - Антон Златков. Името му нашумя преди години, откакто сина му Адриан бе похитен за откуп, а след заплащането на солидна сума бе върнат. Златков имал въздействие и измежду половината от другите " пркарвачи ", които му се отчитали, настояват наши източници. Според слуховете, той пък се отчитал на необут от ВИС-2 от близкото минало.



Автомобилният търговец Антон Златков, чийто наследник Адриан преди години бе похитен за отпук, е основен фактор измежду " прекарвачите ". Неговата държанка Мария има будка там, а въздействието на Златков е огромно и измежду останалите тарикати
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР