Започва кандидатстването в рамките на кампанията DiscoverEU на Европейската комисия,

...
Започва кандидатстването в рамките на кампанията DiscoverEU на Европейската комисия,
Коментари Харесай

35 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа

Започва кандидатстването в границите на акцията DiscoverEU на Европейската комисия, с помощта на която 35 000 младежи ще получат безвъзмездна железопътна карта, с цел да опознаят Европа.

Това оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България. Кръгът за кандидатстване ще завърши на 29 март в 12:00 часа. Поканата е отворена за претенденти от страни на Европейския съюз и от трети страни, асоциирани към програмата „ Еразъм + “, като Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

Младежите би трябвало да са родени сред 1 юли 2004 година и 30 юни 2005 година Те могат да аплайват през Европейския юношески портал, предава tvn.bg.  Кандидатите би трябвало да отговорят на пет въпроса от викторина, както и на един решителен въпрос. Младежите, които бъдат утвърдени, ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през интервала на пътешестване сред 15 юни 2023 година и 30 септември 2024 година

Тази година участниците ще могат да открият маршрута, отдаден на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари 2023 година Неговата цел е да въодушеви младежите при избора на дестинации и да се увеличи осведомеността по отношение на смисъла на това Европейският съюз да бъде „ хубав, резистентен, единен “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР