Започва изследването за коронавирусна инфекция на настанените в Дома за

...
Започва изследването за коронавирусна инфекция на настанените в Дома за
Коментари Харесай

Тестват за коронавирус настанените в сливенския дом Качулка

Започва проучването за коронавирусна зараза на настанените в Дома за възрастни хора с умствена назадничавост "Качулка " - Сливен.

На над 200 души ще бъде изработен PCR тест, като за това към инспекторите от РЗИ се причисляват и експерти от Военната болница в града. На този стадий поради коронавирусната зараза и растежа на болни не се планува ограничение територии или обекти, реши Кризисният щаб.

За преодоляване на епидемиологичния гърмеж се включват експерти от военна болница, заяви Българска национална телевизия.

Извършена е повторна стерилизация на целия комплекс. Предприета е стерилизация и в селата Бяла, Градско и Новачене, където живее част от инфектирания личен състав в общественото заведение.

Към момента няма проблем с работещите в Дома, само че се подхващат дейности за допълнение на общата им бройка.

В момента в дома медицинските лица са три – фелдшер и две медицински сестри, сподели Пепа Чиликова, зам. кмет на община Сливен.

За да се предотврати пораждане на друго коронавирус огнище в някое от обществените заведения, с изключение на от РЗИ проби ще вършат и от община Сливен

"Решихме общината да прави спомагателни проби за наша сметка всяка седмица, т.е. трите седмици ги поемаме ние. Не единствено за "Качулка " и старческите домове, само че и за всички услуги, които имаме от резидентен вид, където има консуматори, които живеят непрекъснато и има риск от това някой от личния състав да внесе болест ", добави Стефан Радев, кмет на Община Сливен.

На този стадий не се планува ограничение на територии и обекти в цялата Сливенска област. Засилва се обаче контролът по съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

В Сливенската регионална болница следва да се разкрият нови 10 коронавирус кревати, които да са в подготвеност при нужда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР