Започва делото за тройното убийство в село Рогош, извършено през

...
Започва делото за тройното убийство в село Рогош, извършено през
Коментари Харесай

Започва делото за тройното убийство в село Рогош

Започва делото за тройното ликвидиране в село Рогош, осъществено през август 2022 година

В хода на следствието е открито, че 40-годишният Н.Х. умишлено умъртвил трима души чрез потребление на противозаконна едноцевна, гладкоцевна пушка.

Убитите са трима мъже - Е.М. на 71 година, С.М. на 49 година и В.М. на 44 година, като на същата дата и място и с със същото огнестрелно оръжие обвиненият направил опит съзнателно да умъртви 51-годишната С.Х.- закононарушение по член 116 алинея 1 т.4 пр.3 т.6 прочие 1 вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Той е предаден на съд и за това, че на 6 август 2022 година в с. Рогош е държал огнестрелното оръжие и 24 броя патрони 12-ти диаметър, без да има за това съответно разрешение- закононарушение по член 339 алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщи нюз.бг.

Потвърдено е, че Н.Х. и потърпевшите били родственици и живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната благосъстоятелност. Конфликтът сред роднините ескалирал на 6 август 2022 година, когато Н.Х. отправил обидна имитация към Е.М. Часове по-късно негови родственици отишли в къщата на Н.Х. и почнали да чупят външното остъкление. В този миг Н.Х. извадил държаната от него противозаконна пушка и разкрил пукотевица по тях. Е.М., С.М. и В.М. получили тежки пострадвания, вследствие на които настъпила гибелта им. При случая е била ранена С.Х., като тя е била настанена в болничното заведение за лекуване.

Спрямо Н.Х. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР