Започнете редовно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С

...
Започнете редовно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С
Коментари Харесай

Не е мистика: До края на годината изкуственият интелект ще ни среща с починали роднини

Започнете постоянно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С задоволително данни за дубликат, нов гласов синтез и видео модели, има 100% късмет те да живеят с вас вечно, съветва д-р Пратик Десаи

Изкуствен разсъдък ще ни среща с умряли другари и родственици до края на годината, оповестява “Ню Йорк Поуст ”. 

Компютърният академик от Силиконовата котловина доктор Пратик Десаи, който е основал голям брой платформи за изкуствен интелект, предвижда, че „ съзнанието “ на човешкото създание може да бъде качено на цифрови устройства до края на годината.

„ Започнете постоянно да записвате своите родители, по-възрастни и близки. С задоволително данни за дубликат, нов гласов синтез и видео модели, има 100% късмет те да живеят с вас вечно, откакто изоставен физическото си тяло. Това даже ще бъде допустимо до края на годината “, прикани той в петък в Туитър.

За да може да се създаде вида облик на индивида, то би трябвало да има задоволително видеоклипове, фотоси, гласови записи. След това този списък ще може да бъде качен в системата за изкуствен интелект, която ще научи колкото може повече за умрелия човек, съобщи bTV. 

Крайната цел е потребителите да основат аватар, наподобяващ техен обичан човек. По този метод умрелият ще може да вечно жив. 

Компанията Somnium Space дава към този момент режим " безконечен живот ", основан на изкуствен  разсъдък.

" Буквално, в случай че умра - и имам събрани тези данни - хората могат да дойдат или децата ми, могат да влязат и да проведат диалог с моя аватар, с моите придвижвания, с моя глас. Ще се срещнете с индивида. И може би през първите 10 минути, до момента в който говорите с този човек, няма да знаете, че това в действителност е изкуствен интелект. Това е задачата ", споделя създателят и основен изпълнителен шеф Артур Сичов.

Компания, наречена Deepbrain, е създала стратегия, която разрешава на потребителите да се " разхождат из мемориална зала, отдадена на умрял непосредствен човек ", и да общуват с умрелия човек " посредством автентичен диалог ".

Подобна необичайно футуристична технология към този момент се употребява за звезди. Deepfakes употребяват изкуствен интелект, с цел да манипулират видеоклипове и да заменят същинската аналогия на един човек с невъзможна за разкриване реплика, постоянно с обезпокоителен резултат.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР