Започната е официална проверка на крайнодесния политик от Алтернатива за

...
Започната е официална проверка на крайнодесния политик от Алтернатива за
Коментари Харесай

Регионалната победа на АзГ хвърли в смут Германия: разследват крайнодесен политик

" Започната е публична инспекция " на крайнодесния политик от " Алтернатива за Германия " Роберт Зеселман, сподели през вчерашния ден пред ДПА вътрешната министърка на Тюрингия Катарина Шенк.

Законът за локалните избори в Тюрингия гласи, че не може да бъде определен за участник в локалната власт никой, за който " не може да се подсигурява, че той или тя ще се придържа към свободен либерален режим по смисъла на закона и конституцията ".

В случая на Зеселман няма подозрение дали той може да удостовери успеха си в Зоненберг, защото " Алтернатива за Германия " в Тюрингия е класифицирана от немското вътрешно разузнаване като крайнодясна и екстремистка. Зеселман е първият претендент на " Алтернатива за Германия ", който е определен за водач на локалната власт в страната, като завоюва изборите в неделя с 52,8%.

Десетгодишната му партия, която на доста германци припомня на нацистката партия, почнала Втората международна война и направила Холокоста, се изкачва и в националните изследвания на публичното мнение, най-много в Източна Германия, където се намира и Тюрингия.

Победата му се преглежда като " исторически ниско ниво на немската народна власт ", сподели представителка на немската организация за битка с дискриминирането.

" Най-важното е, че доста хора в Германия се опасяват, когато партия, която намерено се изявява като нечовечна, получи силата да взима решения ", сподели Ферда Атаман пред ДПА.

Хората с увреждания, мигрантите и куиър и трансджендър хората се опасяват, че " конституционните им права ще бъдат подкопани ", добави тя. Основните партии в Германия са виновни не да подражават на подобен тип политика, а да ѝ се опълчват, предизвести Атаман, която от предходната година управлява федералната организация против дискриминирането.

Началникът на разузнаването в Тюрингия Щефан Крамер сподели, че той и фамилията му ще изоставен Германия неотложно, в случай че " Алтернатива за Германия " в миналото вземат участие във федералното държавно управление.

Той направи изказването си в изявление за израелския канал " Кан ", елементи от което бяха оповестени авансово през вчерашния ден. Крамер бе общоприет секретар на централния съвет на евреите в Германия в продължение на 15 години.

" Алтернатива за Германия " е парламентарното оръжие на доста по-голям скрит план, революционен скрит план, тъй като това е дневният им ред, желаят да смъкват държавното управление, страната и цялата система, открита във Федерална република Германия ", сподели Крамер в изявление, извършено на британски език.

В отговор на въпрос на журналиста дали политикът от " Алтернатива за Германия " Бьорн Хоке е " нацист в костюм ", Крамер сподели, че той е " крайнодесен екстремист, само че това ненапълно е същото, единствено че малко-по учтиво казано ". Хоке е водачът на " Алтернатива за Германия " в Тюрингия.

Въпреки че " Алтернатива за Германия " се показва мощно в изследванията през последните седмици, 90% от жителите на страната не биха желали канцлерът да бъде от тази партия, уточни ново проучване. Само 11% считат, че политик от " Алтернатива за Германия " е подобаващ за глава на държавното управление. Мнозинство от 81% счита, че това е неприятно за страната, сочи " Ер Те Ел/Ен Те Фау тренд барометър ".

Около 80% от участвалите в изследването не мислят, че партията въобще разполага с подобаващ претендент за канцлер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР