Започналата по време на предизборната кампания операция, която цели да

...
Започналата по време на предизборната кампания операция, която цели да
Коментари Харесай

Сериалът на Гешев, серия Писмото от американски конгресмен

Започналата по време на предизборната акция " интервенция ", която цели да показа съвсем всяка рецензия против основния прокурор Иван Гешев, като държавен прелом, за който в тъмно заговорничене са влезнали обвинени, публицисти и някогашния банкер Цветан Василев, получи последваща серия.В края на първата седмица след изборите и минути преди Гешев да направи първа копка на монумент, от обвиняването оповестиха, че Софийската градска прокуратура е образувала следствие за търговия с въздействие. Целта е била " дискредитиране и премахване на висши магистрати и полицейски чиновници ", се

Започналата по време на предизборната акция " интервенция ", която цели да показа съвсем всяка рецензия против основния прокурор Иван Гешев, като държавен прелом, за който в тъмно заговорничене са влезнали обвинени, публицисти и някогашния банкер Цветан Василев, получи последваща серия.

В края на първата седмица след изборите и минути преди Гешев да направи първа копка на монумент, от обвиняването оповестиха, че Софийската градска прокуратура е образувала следствие за търговия с въздействие. Целта е била " дискредитиране и премахване на висши магистрати и полицейски чиновници ", се

Към момента не се оповестява за покачване на обвинявания, а по-скоро Гешев продължава сериала, който анонсира в средата на март. Това, несъмнено, става с нова порция чатове. От тях излиза наяве основно, че писмото, написано от американския конгресмен Уорън Дейвидсън в края на предходната година, с което се желаят наказания против основния прокурор, е плод на комплота против български магистрати.
Как стартира всичко
На 16 март основният прокурор, дружно с негови заместници даде конференция, по време на която беше Заговорът за " събаряне на Гешев и неуместни магистрата " беше подложен в подтекста на " съветското въздействие в България ". По тематиката, която обърка Министерство на вътрешните работи, а нито една медия не съумя да синтезира, беше формирано следствие за проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения.
Реклама
От развоя по случая в петък излиза наяве, че това дело се е трансформирало в донор за за други следствия с към този момент известните от началото на " сериала " основни герои.

В първия епизод преди седмици бяха намесени: Дилиян Георгиев, който е в ареста по дело за наркотици; Красимир Каменов - Къро, неотдавна упрекнат в подбуждане за убийството на някогашен полицай; журналистът от проверяващия уебсайт BIRD Димитър Стоянов; някогашният банкер Цветан Василев, който се укри от правораздаването у нас и след банкрута на КТБ избяга в Сърбия; и предприемачът Калин Едрев, представян в записите, които прокуратурата пусна, като непосредствен до управлението на " Продължаваме промяната ".

Записите, прилежно качени на флашки, както и кой знае за какво направени стенограми от тях, бяха " открити " при обиски в къщата на Георгиев (в ареста за наркотици). Негов юрист изясни ви изявление, че не е бил позволен до обиска.

Георгиев е медийно прочут откакто беше обвинанм по дело за необичайно изнудване на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Изнудваните не знаеха, че са изнудвани.
Реклама
Заедно с него обвинени бяха и двама румънци - Овидиу Семенеску и Дорин Йордаке. Първият от тях - Семенеску се показва като водеща фигура в заверата против Гешев и още неназовани магистрати.
Новостите
В петък прокуратурата разгласи ново следствие. То е против проведена незаконна група за търговия с въздействие. Според обвиняването тя е работила от 2020 година до март тази.

Прокуратурата е упълномощила на ДАНС да ревизира дали с " дейностите по дискредитиране и опит за премахване на магистрати и висши полицейски чиновници, както и затрудняване активността на правоохранителните органи, се заплашва и националната сигурност на страната ".

Публикувани бяха и нови " доказателства ". Става дума за чатове, за които се твърди, че са сред Георгиев и Къро. В тях се разисква свалянето от поста на висшия служител на реда Михаил Наумов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР