Започнаха събитията от проекта Изкуство без граници и възраст на

...
Започнаха събитията от проекта Изкуство без граници и възраст на
Коментари Харесай

В Асеновград започнаха събитията, насочени към хора над 55 г.

Започнаха събитията от плана " Изкуство без граници и възраст " на Национално съдружие за единение и партньорство. Той е ориентиран към избрана възрастова група на обществото – хората в пенсионна възраст и към тези, над 55 година Инициативите ще се организират в Асеновград и Куклен. Чрез плановите действия се подкрепя развиването на креативния капацитет на феновете на изкуствата в една по-зряла възраст, тъй като изкуството не признава граници – нито физически, нито на духа.
 
Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по Програма за възобновяване и развиване на организации в региона на любителското творчество, а община Асеновград е измежду сътрудниците. В рамките на плана ще бъдат осъществени образования и работилници по изобразително и приложни изкуства и литературно творчество. Заниманията ще се организират по график в изложба " Крис " – Асеновград и в залата на Социална фондация " Инди рома-98 " – Куклен, както и в " Клуб на пенсионера " - Асеновград и " Съюз на слепите " - Асеновград.
 
 В Асеновград започнаха събитията, ориентирани към хора над 55 година В Асеновград започнаха събитията, ориентирани към хора над 55 година Източник: Община Асеновград
Най-добрите произведения, основани в работилниците, ще бъдат показани в галерия в Градската библиотека на Асеновград, с поддръжката на общината, като част афиша от Майски културни празници. Други 4 изложения с творбите на участниците ще бъдат показани в изложба " Крис " – Асеновград и Социална фондация " Инди рома-98 ", а в Куклен – още 2.
 
Проектът ще приключи с фестивал " Изкуство без граници и възраст " и съпътстващ пленер в дните във връзка празника на възрастните хора – 1-ви октомври. Фестивалът ще бъде проведен на открита сцена, с поддръжката на общината. В него ще се включат представители на обединения, в които има възрастни хора, от сферата на музикалното и танцовото изкуства.
 
В Арт пленера ще вземат присъединяване фенове, взели участие в образованията, професионални художници от Асеновград, както и необятната общност. Под управлението на куратора ще се изрисуват комбинация от три платна - 1,5 м./2 м. Творбата ще бъде дарена на община Асеновград и ще бъде сложена в обществена институция, като принос на локалните хора.
 
Пълният график на креативните занимания по план " Изкуство без граници и възраст " може да откриете. Всеки гражданин на общините Асеновград и Куклен може да си избере комфортна дата и да съобщи присъединяване си във Фейсбук групата на " Изкуство без граници и възраст " или непосредствено в изложба " Крис " - на тел.: 0889 41 44 10. В заниманията могат да се включват даже хора, които в никакъв случай не са се занимавали с изкуство.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР