Започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в

...
Започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в
Коментари Харесай

Смесени българо-румънски екипи отново контролират движението край Силистра и Кълъраш

Започнаха работа смесените българо-румънски екипи по сигурност на придвижването в регионите на Силистра и Кълъраш, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Редовно дежурство с румънските си сътрудници на отсрещния бряг на река Дунав пое автоконтрольор Георги Курдов, а в екип със силистренски пътни служители на реда управлява придвижването в региона служител на реда Рошка Козмин.
 Министерство на вътрешните работи
Смесените екипи ще работят по авансово координиран график най-вече през почивните дни на летните месеци, когато трафикът на задгранични туристи е най-интензивен, изясни началникът на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на МВР-Силистра основен контрольор Радостин Върбанов.

На наша територия активността им ще бъде съсредоточена най-вече по пътя Силистра-Шумен и Силистра-Добрич, откъдето минават маршрутите за морските ни курорти и придвижването на румънски туристи е засилено.

На граничния контролно-пропускателен пункт той организира работна среща с румънския си сътрудник Михай Маджаро, на която разискаха въпроси, свързани със взаимната активност.
 Министерство на вътрешните работи
Двамата се сплотиха към позицията, че досегашният им положителен опит е добра основа за бъдещо ползотворно съдействие. Работата на екипите ще бъде ориентирана най-вече към съблюдаване на скоростните режими, погрешно изпреварване, приложимост на алкохол, надзор върху техническо положение на колите и годност на документите за прилагане им.

Командированите чиновници ще оказват подпомагане на локалните най-много при работата със свои сънародници. Съвместната контролна активност е учредена на подписаните на 28 юни 2010 година в Гюргево „ Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност по запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР