Започнаха последните тестове на светлинните ефекти за откриващото шоу за

...
Започнаха последните тестове на светлинните ефекти за откриващото шоу за
Коментари Харесай

Кулата светна в пълния си блясък, ефектите са поразителни!

Започнаха последните проби на светлинните резултати за откриващото шоу за Пловдив - Европейска столица на културата 2019, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Кулата блестна в най-различни цветове, а гледката бе в действителност впечатляваща. Самото откриване ще се организира по бул. " Цар Борис Трети Обединител ", в подножието на Античния спектакъл. По булеварда - от север на юг, ще бъдат вдигнати два подиума с размери от по 2 x 125 метра.

Центърът на сцената ще бъде кулата с 360-градусова видимост, която ще е на три равнища, обособени от три огромни видеоленти. Търсеният резултат е за основаване на изключителна светлина и медийна статуя. Булевард " Княгиня Мария Луиза " също ще бъде употребен като зона за аудитория и в двете направления на моста (подлеза под Централна поща). В концепцията се показва, че по този метод регионът в и към Центъра на града ще може да поеме големият поток от гости, изчисленията сочат предстоящи 85 000 души. 

Съдържателно програмата е разграничена на официална част и главен театър, който също е разграничен на 9 модулите: " Повик към бъдещето ", " Кукери ", " Хор на езиците ", " Заедно започваме да дефинираме бъдещето ", " Пловдив е Европа ", " Бъдещето стартира ", " Всички ние сме цветове ", " Да честваме " и " Заключителна част ".

Описание на сюжета:

Церемонията стартира с встъплението  " Повик към бъдещето ", което е разказано като " едно странствуване, изпълнено с образно изкуство и музика ". Идеята е жива музика и видео фрагменти да показват облици, места, обекти, артефакти и символи от многохилядната история на най-древния жив град на Европа, а акомпанимент на гайда ще направи символичната връзка сред предишното, сегашното и бъдещето.

Сценарият продължава с елемента  " Кукери "  - планува се близо 200 доброволци, облечени с кукерски костюми да минат през града и алегорично да донесат здраве и триумф за новата година и най-много за новата година на Европейската столица на културата - Пловдив. Накрая всички те ще се съберат на основната сцена.

Следва  " Хорът на езиците ", представен от другите етнически групи в Пловдив, всяка от която ще приказва на своя личен език и по този начин ще показа едно многоезично стихотворение, разказват концепцията си немските създатели.

" Заедно започваме да дефинираме бъдещето "  е частта от програмата, в която на сцената ще се появят 16 деца от другите етноси и обществени групи в града под тепетата, всяко едно от тях ще носи по една писмен знак, оформяща основната дума на Пловдив - ЕСК на български и британски, а точно - " ЗАЕДНО ".  

" Пловдив е Европа "  - по сюжет тази част от спектакъла ще съчетава образното и театралното изкуството с високите технологии, техника за следене на придвижването в действително време ще води хореографията на танцьори.

Следва  " Бъдещето стартира ". Това е частта, непокътната за красивите гласове на пловдивските хорове, които ЗАЕДНО ще дадат звук за ария на пловдивчани. В документите се показва, че музикалната творба, която всички дружно ще извършват ще бъде " на прочут композитор " (без да се показва име) и ще включва както етнически модели, по този начин и съвременни ритми и звуци. Изпълнението ще бъде съпроводено от видео, което ще демонстрира съществени моменти в програмата през 2019-та година.

Сценарият продължава с  " Всички ние сме цветове ". В тази част от церемонията многоцветни лазарни лъчи ще се насочат към страничните сцени, танцьори с огледала ще разпръскват светлината, над главите им ще свирят лазерни арфи. След това на сцената излизат 1000 доброволци, всички те шарени и цветни, с цел да онагледят концепцията, че всички ние сме цветове. Следва модул  " Да честваме ", а в заключение Пловдивще изпрати своето главно обръщение - " ЗАЕДНО ", на Европа и целия света, а точка на церемонията ще сложи поразителна заря.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР