Започнах да икономисвам веднага, щом уродливата сянка на кризата се

...
Започнах да икономисвам веднага, щом уродливата сянка на кризата се
Коментари Харесай

Еволюция на икономията

 спестовност

Започнах да спестявам незабавно, щом уродливата сянка на рецесията се появи на хоризонта. Още преди министър председателят да е споделил „ Няма от какво да се безпокоим “, а аз към този момент бях подготвен и икономисвах от всичко. Анализаторите още не бяха споделили и дума за бъдещия Апокалипсис, който те в момент на оптимизъм нарекоха стопанска система, а аз към този момент бях стегнал още две дупки от колана си. Исках да икономисам и още, само че ме възпря възприятието за мярка. 

Моята спестовност се разви поетапно:

1. Преминах от цигара на лула, от лула на цигара, от цигара на фасове, от фасове на папироси от списание „ Икономически обзор “.

2. Отказах се поредно от коняк, уиски, ракия, водка, бренди, вино, домашно вино, бира, типа с Е336 оцветители и изсъхнал алкохол, домашно вино, евтина водка, спирачна течност…

3. Поетапно се отхвърлих от кафето, разтворимо кафе, както и от чая, чай в пакетчета, запарка от лукови шлюпки. После стопирах и да си прибавям захар в кипяща вода.

4. Последователното понижаване на порциите докара организма ми до цялостно засищане от две стафиди и шест сурови макарони. Седмият макарон, използван преди сън, провокира хълцане и оригня от насита.

5. Подобрих резултата си до хранене един път седмично.

6. Още повече усъвършенствах резултата, научавайки организма си да се засища от миризмите на ресторанта до нас. Някак си привикнах с киселините.

7. Продадох жилището си, купих къща в далечно село, взех си прасе и го изядох. Продадох къщата, купих си варел и се заселих в него. Ще стартира да взимам пари от туристите и учителите по философия.

8. Спрях да пуша, тъй като се наложи да се откажа от абонамента си за вестници и списания. Започнах да чета вести за рецесията в интернет.

9. Отказах се от интернет и започнах да чета вести, надничайки зад тила на хората в интернет-кафенетата.

10. Продадох колата (много разходи), отхвърлих се да се качвам на такси (много надуха цените), отхвърлих се от публичния превоз (ще вървя пеш, че е доста гъч), започнах да вървя необут (да спестявам от обувки).

11. Научих се да се бръсна с секира да се подстригвам с градинските ножици, да си шетам зъбите с клончета от топола и да се окъпвам в откритите водоеми.

12. Започнах да се обличам с облекла втора ръка, научих се да си шия облекла от зебло, научих се да тъча зебло и да преда влакна. Сега се изучавам по какъв начин да си изкова игла с взет назаем чук.

13. Реших да се явя на конкурс поради това, че излъгах безбожно за способността си да спестявам в този текст.

Послепис:

1. Този текст е набиран на служебния преносим компютър със заредена в офиса батерия при лунна светлина.

2. С цел пестене от панталони и тапицерия на столовете създателят работеше на пода по долни дрехи.

3. Силата за пестене на създателя, набрал този текст, е нескончаема.

4. Батерията на преносимия компютър е на пестелив режим, по тази причина създателят има време да ви каже и, че с цел да пестите, тря…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР