Започна проверка на случая със загиналата 43-годишна жена пред МБАЛ

...
Започна проверка на случая със загиналата 43-годишна жена пред МБАЛ
Коментари Харесай

Проверяват случая с починалата жена пред болница във Враца

Започна инспекция на случая със починалата 43-годишна жена пред МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, до момента в който чака да бъде призната. Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ инспекцията.  

Ще бъде инспектиран Центърът за незабавна здравна помощ във Враца поради изказванието, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, също ще бъдат тествани и дейностите на медицинския личен състав в лечебното заведение, както и здравната сестра, за която се твърди, че е показала повърхностно отношение.

РЗИ Враца също влезе на инспекция в МБАЛ „ Христо Ботев “.

Според околните на починалата жена, тя е умряла до момента в който е чакала през нощта да бъде призната в незабавното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване във Враца.

Случаят е бил сниман във видеозапис, на който се вижда по какъв начин дамата изпада в безпомощно положение в приемната на незабавното поделение на болничното заведение. Снимащият мъж беше упрекнат, че не се е намесил, а е употребявал времето да снима. Той се отбрани, че не е упълномощено лице, нито медицински представител, с цел да може да направи нещо дейно.

Междувременно ще бъде направена аутопсия на умрялата жена и заключенията от патоанатомите ще бъдат взети поради в почналите инспекции.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР