Започна протеста на пътно-строителните фирми в София. Десетки вече се

...
Започна протеста на пътно-строителните фирми в София. Десетки вече се
Коментари Харесай

Започна протеста на пътните строители в София, блокада ще има и в Пловдив

Започна митинга на пътно-строителните компании в София. Десетки към този момент се събраха пред Народното събрание, като не престават да прииждат хора. Както съобщихме, за през днешния ден е разгласен народен митинг, като са дадени поръчки за блокиране на основни кръстовища и пътни прави в цялата страна.

В Пловдив митинг е очакван на пътен възел Коматево, а в Пазарджик на входа към града от автомагистрала „ Тракия “.

От сектора показват паника, че Народното събрание не подхваща дейности във връзка действителната заплаха Агенция „ Пътна инфраструктура “ да изпадне в неспособност да поддържа пътищата в страната.

От средата на предходната година разплащанията с пътния отрасъл са спрени, замразени са близо 300 обекта, стотици километри от първокласната пътна мрежа не са обезопасени, няма опция за никакви дейности по второкласната мрежа, а за пътищата от трети клас изобщо не е планувана рехабилитация.

От Браншовата камара „ Пътища “ са безапелационни, че това е безхаберие и тъпчене на всички правила. Недопустимо е близо 100 хиляди души, работещи в пътния отрасъл, да бъдат сложени в заложнически капан, безапелационни са от организацията.

Преди дни министърът на районното развиване Гроздан Караджов съобщи, че парите за ремонт на пътища сега са блокирани от " политически пазарлъци ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР