Започна петата поред инициатива по международния проект Остани чист, кажи

...
Започна петата поред инициатива по международния проект Остани чист, кажи
Коментари Харесай

Старт на инициативата "Остани чист, кажи НЕ на корупцията"

Започна петата подред самодейност по интернационалния план " Остани чист, кажи НЕ на корупцията ". На граничния пункт " Гюешево " чиновници на Вътрешното министерство взаимно с сътрудниците си от Северна Македония вършат проучване на преминаващите.

Полицейски чиновници от двете страни и доброволци раздават материали и листовки, които да осведомят преминаващите за правата им и за начинити, по които те могат да алармират за корупционни практики. Директорът на " Вътрешна сигурност " ст. комисар Румен Ганев също беше на границата.

Ст. комисар Румен Ганев: Намаляването на корупцията и противодействието не може да се получи без точно такава дейна позиция. Ние би трябвало да слезем при обособените групи хора и да разбираем нашата позиция. Полицията, без помощта на жителите, няма да можем да решим въпроса.
Хората, с които беседва екип на Българска национална телевизия, споделиха, че поддържат самодейността и се надяват да докара до резултати.

Проектът " Остани чист, кажи НЕ на корупцията " ще се организира и на други гранични пунктове у нас. Той стартира на Дунав мост през месец юни. На доста места в страната има и билбордове с посланието на акцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР