Започна първото издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „Театроскоп“

...
Започна първото издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „Театроскоп“
Коментари Харесай

Започна първото издание на „Театроскоп“

Започна първото издание на Международния фестивал на театралната миниатюра „Театроскоп “ в България. В рамките на всеки от фестивалните дни, ще бъдат показани по 8 миниатюри в кутии с разнообразни тематики.
Нестандартните куклени постановки ще могат да бъдат гледани в столичния Гранд хотел София на 15 и 16 юни и в районна библиотека „П.К. Яворов “ в Бургас на 18 и 19 юни от 17 часа до 22 часа.

„Това е нещо, което трябваше да се случи преди доста време, само че заради пандемията нещата се отложиха“. Това изясни в изявление за предаването „Хоризонт до обед“ режисьорът Мария Банова :

 Мария Банова

„Като цяло спектакъл в кутия е нещо непознато за българската аудитория и доста бихме желали да я срещнем с него. Така създадохме този интернационален сценичен фестивал, който е на миниатюрата – Театър в кутия. Това е форма, която е позната повече в Латинска Америка и има данни за появяването й през 18-и – 19-и век в Европа и в Китай. През последните 30 години набира много известност в България и в действителност има доста създатели, които основават прелестни произведения“.

Цялото изявление с Мария Банова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР