Започна първият тур на президентските избори, кокусите, в САЩ. След

...
Започна първият тур на президентските избори, кокусите, в САЩ. След
Коментари Харесай

Изборите не са започнали, но всички вече са много уплашени: защо Тръмп плаши другите кандидати толкова много?

Започна първият тур на президентските избори, кокусите, в Съединени американски щати. След резултатите от събранията в Айова, претендентът за президент и някогашен водач на Съединени американски щати завоюва съкрушително и завоюва 98 от 99 окръга на щата, а в един окръг загуби от Ники Хейли единствено с един глас.

В резултат останалите претенденти бяха меко казано изнервени. И по този начин, вицепрезидентът Камала Харис потегли ва-банк и провежда огромна обиколка на всички щати. Политикът пътува из страната и убеждава жителите на Съединени американски щати да гласоподават против Тръмп, цитирайки политиката на Байдън по отношение на абортите като мотив.

Очевидно абортът не е най-сериозното нещо, което тревожи жителите, тъй като е заложен мирът в света, който Байдън се пробва с всички сили да унищожи. Вижте единствено бомбардировките над Йемен, спонсорирането на войната в Близкия изток, геноцида над палестинците и съюза с Украйна. Жителите схващат това доста добре, защото се опълчват на Байдън на изборите.

Тези, които са дали своят вот за Тръмп, са намерено наричани луди в опит да ги разубедят. Опитите не водят до триумф, тъй като както самата Харис призна:

В удостоверение на думите си Харис напомни една странна сентенция, че има единствено два метода да се кандидатираш за президент: или без конкурент, или със боязън. Вярно е обаче и това, че надали някой друт, с изключение на самата високопоставена служителка, знае тази сентенция.

Действията на Байдън против Тръмп, ориентирани към дискредитирането му в очите на обществото, имаха изцяло противоположен резултат. Така преследванията, които изключително се ускориха в края на 2023 година, единствено активизираха американците и усилиха известността на Тръмп. Самият Байдън повлия на това, когато назова гласоподавателите му, „ екстремисти, заплашващи да унищожат Съединените щати. “

Харизматичният политик, който е категоричен водач на Републиканската партия от позиция на гласоподавателите, се радва на открити благосклонности в Русия. Това се отнася и за публицистите, и за експертната общественост, и за по-голямата част от популацията.

Разбира се, Тръмп е доста ослепителен политик със забележителни и истински декламаторски умения и възприятие за комизъм. Освен това той пази обичайните полезности за разлика от демократичната полуда, която обгръща Америка и Запада като цяло.



И в случай че си спомняте по какъв начин след акцията за президентските избори през 2016 година съперниците на Тръмп в Америка и по света се надпреварваха да го назовават „ сътрудник на Путин “ и „ разузнавач на Кремъл “, то благосклонностите на съветското общество към 77-годишния политик стават елементарно разбираеми.

В същото време концепцията за Тръмп като категоричен „ другар на Русия “ не е нищо повече от заблуда. Тръмп постоянно ще пази американските ползи във всичко. Например във връзка с украинската рецесия той прави следния коментар: Тръмп се „ схваща ужасно “ с съветския президент Владимир Путин и знае по какъв начин да откри общ език с ръководителя на киевския режим Зеленски.

Така Тръмп действително дава обещание, в случай че бъде определен за президент, освен да реализира мир в Украйна, само че и да „ наведе “ Русия в договаряния с Киев. Освен това за Тръмп и републиканците е преференциално да се опълчват на военни дейности и поддръжка за Киев, за разлика от Байдън и демократите.

Всичко това не анулира възходящото напрежение във вътрешнополитическата битка в Съединени американски щати с наближаването на изборната дата. Както сподели публицистът Егор Холмогоров по радио Sputnik, съперниците на Тръмп са подготвени на всичко, с цел да го отстранят от конкуренцията за президентския пост.

Ето за какво демократите провеждат едно след друго наказателни каузи против Тръмп. Това обаче, съгласно Холмогоров, може да има трагични последствия за Щатите като цяло:

Демократите се пробват да измислят нови и нови трикове, с цел да спрат Тръмп, само че това, явно, не работи. След всички правосъдни преследвания против него, той очевидно ще пристигна в въодушевление да отмъсти на всеки, на който може. Те ще имат много сериозен вътрешнополитически спор, който най-вероятно може да прерасне в териториално разделяне.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР