Започна новата кампания на Европейската комисия за подаване на заявления

...
Започна новата кампания на Европейската комисия за подаване на заявления
Коментари Харесай

20 000 допълнителни карти за пътуване по програмата DiscoverEU

Започна новата акция на Европейската комисия за подаване на заявки за картите за пътешестване DiscoverEU (Опознай ЕС). Всички 18-годишни младежи в Европейски Съюз могат да аплайват до 16 май 2019 година за опцията да опознаят Европа в интервала 1 август 2019 година — 31 януари 2020 година посредством гратис пътешестване с трен.

След една доста сполучливата първа година на самодейността новата акция слага акцент върху просветителното измерение на плана. Участниците ще получат информация и препоръки за това какво да посетят в Европа. Ако желаят, те могат също по този начин да получат и дневник за пътуването, с цел да могат да записват своите усещания. По време на пътуването младежите също по този начин ще имат опция да вземат участие в проведени мероприятия и да поддържат връзка между тях.

Успоредно с това Комисията се стреми да трансформира DiscoverEU в по-приобщаваща и налична за всички самодейност, като в допълнение улеснява потреблението на системата за подаване на заявки, предлага препоръки за понижаване на разноските за пътешестване, както и като взема под внимание, доколкото е допустимо, потребностите на младежите с увреждания, тъй че те също да могат да пътуват.

Досега с помощта на DiscoverEU към 30 000 младежи получиха опция да пътуват в Европа, с цел да опознаят богатото културно завещание на континента, да се срещнат с други хора, да се допрян до непознатите култури и да усетят духа, който сплотява Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР